Лайм

Запікаємо картоплю, фаршировану сиром фета: рецепт на Новий рік

Спробуйте зробити цю страву на свята

Перед Новим роком у деяких господинь починається паніка через те, що потрібно встигнути приготувати багато смачних та різноманітних страв для сім'ї та гостей. Головне у цій справі – підібрати прості рецепти. І якщо ви вже пробували робити картоплю по-селянськи з часником, цього разу урізноманітніть своє меню апетитною картоплею, фаршированою сиром фета. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: картопля (3-4 шт.), сир фета (120 г), сир твердий (3-4 ст. л.), цибуля зелена (1-2 шт.), чебрець свіжий (2-3 гілочки), часник (1 зубчик), перець чорний мелений, сіль, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо шкірку від землі та інших забруднень – ми готуватимемо з нею. Ставимо на плиту каструлю з відфільтрованою водою і варимо картоплю в мундирі на слабкому вогні до м'якості.

Потім розрізаємо картоплю поздовжньо навпіл і ложкою вичищаємо частину м'якоті, відкладаємо її.

Твердий сир тремо на терці, а фету дістаємо з упаковки, перекладаємо у миску та розминаємо виделкою. Поєднуємо з частиною натертого сиру, а 1 ст. л. залишаємо на потім.

Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес. Зелену цибулю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо її і чебрець та разом із часником додаємо до фети та натертого сиру. Перчимо, якщо потрібно додаємо спеції за смаком. З сіллю слід бути обережними – оскільки сир фета є досить солоним.

Розігріваємо духовку до 200°С. Форму для випічки злегка змащуємо олією.

Змішуємо картопляну м'якоть із сирною масою і начиняємо цим картопляні "човники". Викладаємо їх на деко або форму і ставимо в розігріту духовку під гриль приблизно на 15 хвилин. За 2-3 хвилини до закінчення посипаємо натертим сиром, що залишився.

Дістаємо з духовки і відразу ж подаємо апетитну картоплю, фаршировану сиром, до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці