Лайм

Як смачно запекти картоплю по-французьки на Новий рік: простий рецепт

Ця страва й виглядає апетитно, й видає чудовий аромат

Наближається найчарівніша ніч року, і відповідальні господині починають підбирати рецепти на Новий рік. Особливою популярністю користуються прості страви, приготування яких не займе багато часу та зусиль. Раніше ми розповідали, як смачно запекти курку в духовці, а тепер вирішили поділитися перевіреним рецептом картоплі по-французьки.

Картопля по-французьки - тільки звучить велично і складно, насправді це дуже проста страва, для приготування якої знадобляться ті продукти, які завжди є в холодильнику. А саме: свиняча вирізка (700 г), картопля (600 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), сир твердих сортів (150 г), майонез (200 г), сіль, перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Цибулину наріжте півкільцями, картоплю невеликого розміру – кружечками. Якщо плоди великі - тоді півкружечками. Викладіть картоплю в миску, посоліть і поперчіть. Залийте майонезом, перемішайте і дайте постояти 15 хвилин.

Тим часом займіться м'ясом. Наріжте свинину на скибочки, завтовшки 1 см, і відбийте з обох боків. Посоліть і поперчіть.

Візьміть форму для запікання і викладіть на дно третину картоплі. Зверху викладіть відбивні та цибулю. Зробіть те ж саме ще раз, має вийти два однакових шари. Накрийте ємність фольгою та помістіть у розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин. Потім зніміть фольгу та щедро посипте тертим сиром. Запікайте ще 20 хвилин, знизивши температуру до 180°С. Все, картопля в духовці готова.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні