Лайм

Як смачно запекти картоплю по-французьки на Новий рік: простий рецепт

Ця страва й виглядає апетитно, й видає чудовий аромат

Наближається найчарівніша ніч року, і відповідальні господині починають підбирати рецепти на Новий рік. Особливою популярністю користуються прості страви, приготування яких не займе багато часу та зусиль. Раніше ми розповідали, як смачно запекти курку в духовці, а тепер вирішили поділитися перевіреним рецептом картоплі по-французьки.

Картопля по-французьки - тільки звучить велично і складно, насправді це дуже проста страва, для приготування якої знадобляться ті продукти, які завжди є в холодильнику. А саме: свиняча вирізка (700 г), картопля (600 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), сир твердих сортів (150 г), майонез (200 г), сіль, перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Цибулину наріжте півкільцями, картоплю невеликого розміру – кружечками. Якщо плоди великі - тоді півкружечками. Викладіть картоплю в миску, посоліть і поперчіть. Залийте майонезом, перемішайте і дайте постояти 15 хвилин.

Тим часом займіться м'ясом. Наріжте свинину на скибочки, завтовшки 1 см, і відбийте з обох боків. Посоліть і поперчіть.

Візьміть форму для запікання і викладіть на дно третину картоплі. Зверху викладіть відбивні та цибулю. Зробіть те ж саме ще раз, має вийти два однакових шари. Накрийте ємність фольгою та помістіть у розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин. Потім зніміть фольгу та щедро посипте тертим сиром. Запікайте ще 20 хвилин, знизивши температуру до 180°С. Все, картопля в духовці готова.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі