Лайм

Як приготувати на Новий рік тарталетки з куркою та грибами: простий рецепт

Така закуска прикрасить ваш святковий стіл

До нового року залишаються лічені дні, а це означає, що настав час визначитися з новорічним меню. І якщо ви вирішили зробити хлібні тарталетки з форшмаком, урізноманітніть також ваш святковий стіл закускою з куркою та грибами. theLime ділиться з вами детальним рецептом її приготування.

Інгредієнти для тарталеток: листкове бездріжджове тісто (500 г) або готові тарталетки (12-15 шт.).

Інгредієнти для начинки: куряче філе (350 г), печериці (250 г), твердий сир (100 г), плавлений сир (50 г), вершки 10% (110 г), часник (1 зубчик), майонез (2 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування тарталеток необхідно взяти готове листкове бездріжджове тісто. Посипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо тісто на неї і розморожуємо його при кімнатній температурі близько 15-20 хвилин, потім розкочуємо до товщини 3-4 мм. Вирізаємо заготовки для тарталеток гострим ножем або келихом і вистилаємо ними форми для кексів - можна взяти металеві або силіконові, попередньо змастивши їх олією. Кружечки тіста злегка притискаємо до бортиків і наколюємо їх виделкою. Щоб тісто не піднялося під час випікання, зверху його можна накрити шматочком пергаментного паперу з горохом або квасолею.

Розігріваємо духовку до 190°С і випікаємо тарталетки близько 10 хвилин. Потім знімаємо пергамент з горохом або квасолею та випікаємо ще близько 5 хвилин – до утворення рум'яної скоринки. Готові тарталетки виймаємо із форм, щоб вони охололи.

Тепер займемося приготуванням начинки. Куряче філе промиваємо під проточною водою, нарізаємо довгими смужками вздовж волокон, солимо, додаємо спеції за смаком. Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з усіх боків до золотавої скоринки - близько 3-4 хвилин. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралась зайва олія, згодом нарізаємо дрібно.

Печериці промиваємо під проточною водою, очищаємо від залишків землі, зрізаємо чорні плями на капелюшках та ніжках. Беремо каструлю і підігріваємо в ній відфільтровану воду, солимо її і чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо в неї печериці та проварюємо 5-7 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і чекаємо, поки стече вода, слідом нарізаємо досить дрібно.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній печериці, потім додаємо нарізане куряче філе і трохи вершків, солимо та додаємо спеції за смаком. Даємо начинці час охолонути.

Плавлений та твердий сири натираємо на терці, а часник пропускаємо через прес. Змішуємо все це разом та заправляємо майонезом.

Начиняємо тарталетки: на дно викладаємо трохи сирної маси, зверху – курячо-грибну. Також можна прикрасити зеленню, половинкою томату черрі або маринованими опеньками.

Подаємо апетитну закуску до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні