Лайм

Готуємо на Новий рік листкову печеню з м'ясом: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Деякі господині вважають за краще готувати на новорічні свята традиційні страви, інші намагаються дивувати свою сім'ю щороку чимось новеньким. І якщо ви вже запікали картоплю, фаршировану сиром фета, цього разу зробіть печеню з м'ясом, викладену шарами. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: картопля (4-5 шт.), свинина (0,5 кг), цибуля (2 шт.), морква (1-2 шт.), печериці (150-200 г), бульйон (150 мл), твердий сир (100 г), олія, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Промиваємо свинину під проточною водою, ріжемо на невеликі шматочки, додаємо спеції на свій смак і залишаємо в холодильнику маринуватися приблизно на 10-12 годин. Потім розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо м'ясо з усіх боків до рум'яної скоринки.

Цибулю, картоплю та моркву промиваємо під водою та очищаємо. Цибулю ріжемо кільцями або півкільцями, моркву тремо на великій терці, а картоплю нарізаємо дуже дрібними часточками.

Для приготування листкової печені можна взяти печериці або будь-які інші гриби на ваш смак. Їх необхідно промити під проточною водою, обрізати почорнілі місця та нарізати часточками.

Деко для випічки змащуємо олією. На дно викладаємо шар цибулі, потім шар моркви. Слідом - половину нарізаної картоплі, солимо її і додаємо спеції, наприклад, сухий базилік. Зверху на картоплю викладаємо нарізані печериці, потім знову картопля зі спеціями. Останній шар - обсмажені шматочки свинини, поливаємо зверху готовим бульйоном або розведеним з водою жиром, в якому смажилося м'ясо.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С.

Накриваємо форму або деко фольгою і ставимо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Наприкінці можна зняти фольгу і посипати листкову печеню натертим сиром - так у страви буде апетитна рум'яна скоринка. Якщо не хочете додавати сир, готову печеню перед подачею посипте дрібно нарубаною зеленню.

Ось і все – подаємо ароматну страву до святкового столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні