Незалежно від того, чи тримаєте ви різдвяний піст, на Святвечір на стіл традиційно ставлять рибу. Навіть якщо на вашому столі не буде 12 пісних страв, смачна запечена риба в духовці урізноманітнить меню та запам'ятається рідним завдяки незвичайному соусу із зелені.
Інгредієнти: 300 г білої риби (хек, скумбрія, дорадо, палтус, осетр, сибас); 5 ст. л. оливкової олії; пучок петрушки; пучок кропу; 2 зубчика часнику; сіль за смаком; чорний мелений перець; сік одного лимона.
Приготування:
Наріжте філе риби невеликими шматочками.
Візьміть по 25 г петрушки та кропу, дрібно поріжте.
У миску з рибою додайте подрібнену зелень, сіль, перець, лимонний сік, оливкову олію. Перемішайте та залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
Розігрійте духовку до 200 градусів, змастіть деко оливковою олією, викладіть рибу і поставте запікатися на 25 хвилин.
Решту петрушки і кропу подрібніть блендером або розітріть у ступці, часник пропустіть через прес, змішайте з перцем, сіллю і оливковою олією. Збийте соус або ретельно перемішайте, щоб він виглядав якомога одноріднішим.
Вийміть готову рибу з духовки і перед подачею на стіл полийте зеленим соусом. Страва на Різдво-2022 вийде смачною та ароматною.
- Читайте, як готувати на Різдво смачну перлову кутю. Традиційна страва за перевіреним рецептом не програє модним нестандартним варіантам.
- Раніше theLime поділився з вами простими рецептами пісних салатів на Святвечір, які сподобаються вашим рідним.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.