Лайм

Запікаємо на Різдво соковиту рибу із зеленню: простий рецепт

Спробуйте смачну страву на Святвечір

Незалежно від того, чи тримаєте ви різдвяний піст, на Святвечір на стіл традиційно ставлять рибу. Навіть якщо на вашому столі не буде 12 пісних страв, смачна запечена риба в духовці урізноманітнить меню та запам'ятається рідним завдяки незвичайному соусу із зелені.

Інгредієнти: 300 г білої риби (хек, скумбрія, дорадо, палтус, осетр, сибас); 5 ст. л. оливкової олії; пучок петрушки; пучок кропу; 2 зубчика часнику; сіль за смаком; чорний мелений перець; сік одного лимона.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Наріжте філе риби невеликими шматочками.

Візьміть по 25 г петрушки та кропу, дрібно поріжте.

У миску з рибою додайте подрібнену зелень, сіль, перець, лимонний сік, оливкову олію. Перемішайте та залиште маринуватися на 15-20 хвилин.

Розігрійте духовку до 200 градусів, змастіть деко оливковою олією, викладіть рибу і поставте запікатися на 25 хвилин.

Решту петрушки і кропу подрібніть блендером або розітріть у ступці, часник пропустіть через прес, змішайте з перцем, сіллю і оливковою олією. Збийте соус або ретельно перемішайте, щоб він виглядав якомога одноріднішим.

Вийміть готову рибу з духовки і перед подачею на стіл полийте зеленим соусом. Страва на Різдво-2022 вийде смачною та ароматною.

  • Читайте, як готувати на Різдво смачну перлову кутю. Традиційна страва за перевіреним рецептом не програє модним нестандартним варіантам.
  • Раніше theLime поділився з вами простими рецептами пісних салатів на Святвечір, які сподобаються вашим рідним.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні