У різдвяний Святвечір на столі має бути 12 пісних страв – це число відповідає кожному місяцю року, також воно дорівнює кількості апостолів Ісуса Христа. Основною вважають кутю, з якої слід почати трапезу. І якщо ви вже готували перлову кутю минулого року, спробуйте тепер зробити рисову. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: рис (1 склянка), апельсиновий сік (2,5 склянки), родзинки (100 г), курага (100 г), фундук (100 г), мигдаль (100 г), чорнослив (3 шт.), мед (1,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо кілька разів у холодній воді, доки вона не стане прозорою. Пересипаємо в каструлю та заливаємо апельсиновим соком. Ставимо на плиту і варимо до готовності на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригорів.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо на ній очищений фундук та мигдаль. Також це можна зробити у мікрохвильовій печі. Потім нарізаємо горіхи акуратними скибочками та перекладаємо у тарілку.

Курагу, родзинки та чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Зливаємо воду і ріжемо невеликими шматочками, родзинки можна не подрібнювати.

У готовий рис додаємо чорнослив, курагу, родзинки, мигдаль та фундук. Поливаємо зверху медом, перемішуємо та подаємо до столу. Така кутя запам'ятається вашій родині та гостям через незвичну кислинку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.