У різдвяний Святвечір на столі має бути 12 пісних страв – це число відповідає кожному місяцю року, також воно дорівнює кількості апостолів Ісуса Христа. Основною вважають кутю, з якої слід почати трапезу. І якщо ви вже готували перлову кутю минулого року, спробуйте тепер зробити рисову. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: рис (1 склянка), апельсиновий сік (2,5 склянки), родзинки (100 г), курага (100 г), фундук (100 г), мигдаль (100 г), чорнослив (3 шт.), мед (1,5 ст. л.).
Приготування:
Рис промиваємо кілька разів у холодній воді, доки вона не стане прозорою. Пересипаємо в каструлю та заливаємо апельсиновим соком. Ставимо на плиту і варимо до готовності на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригорів.
Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо на ній очищений фундук та мигдаль. Також це можна зробити у мікрохвильовій печі. Потім нарізаємо горіхи акуратними скибочками та перекладаємо у тарілку.
Курагу, родзинки та чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Зливаємо воду і ріжемо невеликими шматочками, родзинки можна не подрібнювати.
У готовий рис додаємо чорнослив, курагу, родзинки, мигдаль та фундук. Поливаємо зверху медом, перемішуємо та подаємо до столу. Така кутя запам'ятається вашій родині та гостям через незвичну кислинку.
- Раніше ми розповіли, як приготувати справжній холодець.
- Читайте також на theLime, в яких країнах Різдво відзначають 7 січня.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.