Лайм

Як приготувати смачну рисову кутю: простий рецепт до Різдва

Поекспериментуйте із традиційною стравою

У різдвяний Святвечір на столі має бути 12 пісних страв – це число відповідає кожному місяцю року, також воно дорівнює кількості апостолів Ісуса Христа. Основною вважають кутю, з якої слід почати трапезу. І якщо ви вже готували перлову кутю минулого року, спробуйте тепер зробити рисову. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: рис (1 склянка), апельсиновий сік (2,5 склянки), родзинки (100 г), курага (100 г), фундук (100 г), мигдаль (100 г), чорнослив (3 шт.), мед (1,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо кілька разів у холодній воді, доки вона не стане прозорою. Пересипаємо в каструлю та заливаємо апельсиновим соком. Ставимо на плиту і варимо до готовності на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригорів.

Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо на ній очищений фундук та мигдаль. Також це можна зробити у мікрохвильовій печі. Потім нарізаємо горіхи акуратними скибочками та перекладаємо у тарілку.

Курагу, родзинки та чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Зливаємо воду і ріжемо невеликими шматочками, родзинки можна не подрібнювати.

У готовий рис додаємо чорнослив, курагу, родзинки, мигдаль та фундук. Поливаємо зверху медом, перемішуємо та подаємо до столу. Така кутя запам'ятається вашій родині та гостям через незвичну кислинку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати