Лайм

Як приготувати смачну рисову кутю: простий рецепт до Різдва

Поекспериментуйте із традиційною стравою

У різдвяний Святвечір на столі має бути 12 пісних страв – це число відповідає кожному місяцю року, також воно дорівнює кількості апостолів Ісуса Христа. Основною вважають кутю, з якої слід почати трапезу. І якщо ви вже готували перлову кутю минулого року, спробуйте тепер зробити рисову. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: рис (1 склянка), апельсиновий сік (2,5 склянки), родзинки (100 г), курага (100 г), фундук (100 г), мигдаль (100 г), чорнослив (3 шт.), мед (1,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо кілька разів у холодній воді, доки вона не стане прозорою. Пересипаємо в каструлю та заливаємо апельсиновим соком. Ставимо на плиту і варимо до готовності на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригорів.

Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо на ній очищений фундук та мигдаль. Також це можна зробити у мікрохвильовій печі. Потім нарізаємо горіхи акуратними скибочками та перекладаємо у тарілку.

Курагу, родзинки та чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Зливаємо воду і ріжемо невеликими шматочками, родзинки можна не подрібнювати.

У готовий рис додаємо чорнослив, курагу, родзинки, мигдаль та фундук. Поливаємо зверху медом, перемішуємо та подаємо до столу. Така кутя запам'ятається вашій родині та гостям через незвичну кислинку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні