Лайм

Як приготувати смачну рисову кутю: простий рецепт до Різдва

Поекспериментуйте із традиційною стравою

У різдвяний Святвечір на столі має бути 12 пісних страв – це число відповідає кожному місяцю року, також воно дорівнює кількості апостолів Ісуса Христа. Основною вважають кутю, з якої слід почати трапезу. І якщо ви вже готували перлову кутю минулого року, спробуйте тепер зробити рисову. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: рис (1 склянка), апельсиновий сік (2,5 склянки), родзинки (100 г), курага (100 г), фундук (100 г), мигдаль (100 г), чорнослив (3 шт.), мед (1,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо кілька разів у холодній воді, доки вона не стане прозорою. Пересипаємо в каструлю та заливаємо апельсиновим соком. Ставимо на плиту і варимо до готовності на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригорів.

Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо на ній очищений фундук та мигдаль. Також це можна зробити у мікрохвильовій печі. Потім нарізаємо горіхи акуратними скибочками та перекладаємо у тарілку.

Курагу, родзинки та чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Зливаємо воду і ріжемо невеликими шматочками, родзинки можна не подрібнювати.

У готовий рис додаємо чорнослив, курагу, родзинки, мигдаль та фундук. Поливаємо зверху медом, перемішуємо та подаємо до столу. Така кутя запам'ятається вашій родині та гостям через незвичну кислинку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Які добрива вносити під картоплю після висаджування: поради досвідчених городників

Скільки разів потрібно удобрювати картоплю, які органічні та мінеральні підживлення слід внести після висадки та появи сходів

Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту

Як у домашніх умовах спекти тертий пиріг із шоколадним кремом, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати свою родину

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки