Лайм

Готуємо на сніданок легкі млинці із сиром: простий рецепт

Соковиті та ніжні налистники сподобаються усій родині

Взимку особливо хочеться побалувати себе і близьких ароматними та смачними стравами, і млинці – одне з найпопулярніших частувань для всієї родини. Якщо вам сподобався ніжний млинцевий торт із сирним кремом, спробуйте полегшену версію страви - легкі млинці на молоці з сирною начинкою.

Для приготування солодких млинців візьміть наступні інгредієнти: 1,5 склянки борошна, 3 яйця, 3 ст. л. рослинної олії, 2 склянки молока, 1 склянка гарячої води, 1,5 ст. цукру, 0,5 ч.л. солі. Для начинки вам знадобиться 500 г сиру будь-якої жирності, 1 яйце, 1,5 ст. цукру, ванілін.

Фото: pxhere.com

Приготування тіста та млинців:

Розбийте в миску три яйця і збийте віночком до утворення піни. Потім додайте сіль, цукор та склянку молока, перемішайте.

У яєчно-молочну суміш поступово додавайте просіяне борошно. Не сипте все одразу, щоб не утворилися грудочки: всипайте борошно по одній столовій ложці, постійно перемішуючи віночком.

У тісто влийте ще одну склянку молока та рослинне масло, яке захистить млинці від пригоряння на сковороді.

Наприкінці влийте в тісто склянку гарячої води. Окріп "заварить" тісто, і млинці вийдуть дуже легкими і ніжними, з бархатистою текстурою.

Перед випіканням млинців один раз змастіть сковороду олією. Налийте тісто черпаком, розподіліть, похитуючи сковороду з боку на бік. Обсмажте млинець з одного боку протягом 15-20 секунд, переверніть і підрум'яньте другий.

Млинці складіть стопочкою один на одного і залиште на 10-15 хвилин.

Фото: pxhere.com

Приготування начинки:

Для начинки розімніть сир виделкою, додайте до нього цукор, чайну ложку ваніліну, яйце. Ретельно перемішайте.

Викладайте начинку на млинці по одній столовій ложці та загортайте їх конвертиками або трубочками. Готові млинці можна заморозити, обсмажити на вершковому маслі із двох сторін, запекти в духовці зі сметаною протягом 15-20 хвилин.

Млинці з сиром на сніданок подавайте зі сметаною або натуральним йогуртом із ягодами.

Фото: pxhere.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підпишіться на канал theLime і дізнайтеся більше про них.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців