13 січня в Україні прийнято відзначати Щедрий вечір або Маланку – народне та церковне свято напередодні Старого Нового року. В цей день дня господині готують щедру кутю, до якої додають різні смаколики. Щоб урізноманітнити святкове меню, ми підшукали для вас класичний рецепт вареників з сиром – страва стане чудовим доповненням до інших традиційних частувань.
Інгредієнти: склянка теплої води, 1 яйце, 3,5 склянки борошна, сіль. Для начинки знадобляться: 350 г сиру, 3 ч. л. цукру, сіль.
У ємність налийте теплу воду, додайте туди яйце та сіль. Все ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна консистенція. Далі поступово додавайте просіяне борошно, постійно при цьому перемішуючи тісто. Третю склянку борошна додавайте маленькими порціями, щоб суміш вийшла м'якою. Тісто потрібно добре вимішати протягом якогось часу – у результаті воно має вийти повітряним та не липнути до рук.
Готове тісто накрийте рушником та залиште на 30 хвилин. Цей час потрібно почекати, щоб тісто стало еластичним. А поки що можете приступати до приготування начинки. У мисці перемішайте сир, цукор та сіль (якщо сир сухий, можна додати жовток). Все добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
Повертайтеся до тіста: розділіть його на три рівні частини, після чого з кожної зробіть "ковбаску". Далі наріжте її на шматочки. Починайте виготовлення вареників: кожен шматочок з "ковбаски" розкатайте і покладіть в середину по ложці начинки. Потім з'єднайте готовий вареник з обох боків. Зробіть так із усім тістом, яке у вас вийшло.
Опустіть вареники в киплячу воду і перемішайте їх, щоб вони не прилипли один до одного. Коли вареники випливуть на поверхню, дайте їм поваритись ще буквально пару хвилин. Після чого діставайте їх на тарілку, можна одразу подавати на стіл. Для смаку додайте сметану, вершкове масло чи варення. Класичні вареники з сиром готові, приємного апетиту!
-
Подивіться, які страви мають бути на столі на Старий Новий рік. Після закінчення Різдвяного посту 7 січня віруючі починали їсти скоромну їжу, що містить м'ясо, тваринний жир, молоко, вершкове масло та яйця.
- Дізнайтеся, як приготувати ніжні сирні гомбовці по-закарпатськи. Здивуйте рідних незвичайними стравами на сніданок.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.