Лайм

Як приготувати вареники з сиром на Щедрий вечір: класичний рецепт на святковий стіл

Порадуйте себе та своїх близьких

13 січня в Україні прийнято відзначати Щедрий вечір або Маланку – народне та церковне свято напередодні Старого Нового року. В цей день дня господині готують щедру кутю, до якої додають різні смаколики. Щоб урізноманітнити святкове меню, ми підшукали для вас класичний рецепт вареників з сиром – страва стане чудовим доповненням до інших традиційних частувань.

Інгредієнти: склянка теплої води, 1 яйце, 3,5 склянки борошна, сіль. Для начинки знадобляться: 350 г сиру, 3 ч. л. цукру, сіль.

Фото: unsplash

У ємність налийте теплу воду, додайте туди яйце та сіль. Все ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна консистенція. Далі поступово додавайте просіяне борошно, постійно при цьому перемішуючи тісто. Третю склянку борошна додавайте маленькими порціями, щоб суміш вийшла м'якою. Тісто потрібно добре вимішати протягом якогось часу – у результаті воно має вийти повітряним та не липнути до рук.

Готове тісто накрийте рушником та залиште на 30 хвилин. Цей час потрібно почекати, щоб тісто стало еластичним. А поки що можете приступати до приготування начинки. У мисці перемішайте сир, цукор та сіль (якщо сир сухий, можна додати жовток). Все добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.

Фото: Pinterest

Повертайтеся до тіста: розділіть його на три рівні частини, після чого з кожної зробіть "ковбаску". Далі наріжте її на шматочки. Починайте виготовлення вареників: кожен шматочок з "ковбаски" розкатайте і покладіть в середину по ложці начинки. Потім з'єднайте готовий вареник з обох боків. Зробіть так із усім тістом, яке у вас вийшло.

Фото: Pinterest

Опустіть вареники в киплячу воду і перемішайте їх, щоб вони не прилипли один до одного. Коли вареники випливуть на поверхню, дайте їм поваритись ще буквально пару хвилин. Після чого діставайте їх на тарілку, можна одразу подавати на стіл. Для смаку додайте сметану, вершкове масло чи варення. Класичні вареники з сиром готові, приємного апетиту!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом