Лайм

Як приготувати щедру кутю на Старий Новий рік: класичний рецепт із пшеницею

Приготуйте на свято насичену різними смаколиками страву

Напередодні Старого Нового року прийнято святкувати Щедрий вечір або свято Маланки. На святковому столі увечері 13 січня, як і перед Різдвом, має стояти кутя, але вже щедра. Від різдвяного сочива вона відрізняється великою кількістю різних сухофруктів, а також додаванням вершкового масла та вершків.

Щедра кутя традиційно готується із пшениці. Ми ділимося перевіреним рецептом цієї обрядової страви, яка завдяки поєднанню горіхів, сушених фруктів та вершків має чудовий смак.

Інгредієнти: пшениця (200 г), мак (150 г), волоські горіхи (50 г), родзинки (50 г), курага (50 г), інжир (50 г), вершки (100 мл), вершкове масло (30 г), мед та сіль (за смаком).

Фото: pinterest.com

Спосіб приготування:

Крупу добре промийте, доки вода не стане прозорою. Відваріть у трохи підсоленій воді до готовності і остудіть.

Мак залийте окропом і залиште до повного остигання. Набряклі крупинки змішайте з медом і перемеліть у блендері до стану кашки.

Сухофрукти добре промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте (крім родзинок) невеликими шматочками. Горіхи подрібніть, але не дуже дрібно.

Змішайте всі підготовлені інгредієнти з пшеничною кашею, заправте вершками, вершковим маслом та подавайте до столу. За бажанням, прикрасьте кутю декором у вигляді зірочок, вирізаних із апельсинової кірки.

  • Раніше ми розповіли, що, крім щедрої куті, прийнято готувати на Щедрий вечір, щоб сім'я залишилася ситою, а рік вдався - традиційні страви на святковий стіл.
  • Читайте також, з якої крупи не варто готувати кутю. theLime вирішив докладніше розповісти, яких помилок не варто припускатися при виборі головного інгредієнта.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що можна і чого не слід садити після картоплі: поради для городників-початківців

Які овочеві культури, а також ягоди не можна висаджувати на грядці, де в минулому році було зібрано врожай картоплі, а які можна  

Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати трендову паску з шоколадною начинкою, щоб урізноманітнити своє великоднє меню та здивувати близьких

Прагнуть жити за власними правилами: які знаки Зодіаку цінують свою незалежність

Які знаки Зодіаку понад усе цінують свою свободу та незалежність - астрологи розповіли про Овнів, Водоліїв, Стрільців, та Близнюків