img

Новини

07:45 Найсильніші дощі з жовтня 2023: Гонконг паралізований зливою
07:39 Різанина у центрі Лондона: загинули дві людини, двоє важко поранені
07:22 Росіяни заявили про атаку на залізничний об'єкт в Ростовській області
img Світ
07:12 У РФ призупинили експорт бензину

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
До всіх новин
Печериці в духовці рецепт - як приготувати гриби по грузинськи
Зробити це зовсім нескладно

Як приготувати ароматні печериці по-грузинськи: простий рецепт

Пʼятниця, 14 січня 2022, 06:54
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

У морозні дні меню має бути досить поживним, тому що організм витрачає більше енергії, щоб зігрітися. І якщо ви вже робили мариновані печериці, спробуйте приготувати смачну та ситну закуску з грибів, яку готують у Грузії. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: печериці (6 шт.), сулугуні (180 г), масло вершкове (60 г), часник (за смаком), зелень кінзи (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цієї грузинської страви бажано взяти великі печериці. Гриби промиваємо під проточною водою, очищаємо від залишків землі, акуратно зрізаємо чорні плями на капелюшках та ніжках. Для запікання печериць із сулугуні знадобляться лише капелюшки, тому видаляємо ніжки та вирізаємо за допомогою ножа м'які нутрощі капелюшок.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ніжки грибів можна відкласти або заморозити і приготувати потім якесь інше блюдо. Або можна ніжки подрібнити ножем, додати до них дрібно нарізаний часник або зелень та нафарширувати цим капелюшки.

Сир сулугуні тремо на великій терці. Також тремо вершкове масло, попередньо відрізавши невеликий шматочок для змащування форми. Змішуємо в мисці сир та масло, за бажанням – досолюємо.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, а духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Викладаємо капелюшки печериць у форму і розкладаємо в них сирно-вершкову масу. Потім ставимо її в розігріту духовку і випікаємо до золотистої скоринки - приблизно 15-20 хвилин.

Згодом витягаємо і одразу ж подаємо до столу як гарячу закуску. Доповнити страву можна дрібно нарізаною зеленню кінзи.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Печериці в духовці рецепт - як приготувати гриби по грузинськи
img

Новини

07:45 Найсильніші дощі з жовтня 2023: Гонконг паралізований зливою
07:39 Різанина у центрі Лондона: загинули дві людини, двоє важко поранені
07:22 Росіяни заявили про атаку на залізничний об'єкт в Ростовській області
img Світ
07:12 У РФ призупинили експорт бензину

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
До всіх новин
Печериці в духовці рецепт - як приготувати гриби по грузинськи
Зробити це зовсім нескладно

Як приготувати ароматні печериці по-грузинськи: простий рецепт

Пʼятниця, 14 січня 2022, 06:54
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

У морозні дні меню має бути досить поживним, тому що організм витрачає більше енергії, щоб зігрітися. І якщо ви вже робили мариновані печериці, спробуйте приготувати смачну та ситну закуску з грибів, яку готують у Грузії. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: печериці (6 шт.), сулугуні (180 г), масло вершкове (60 г), часник (за смаком), зелень кінзи (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цієї грузинської страви бажано взяти великі печериці. Гриби промиваємо під проточною водою, очищаємо від залишків землі, акуратно зрізаємо чорні плями на капелюшках та ніжках. Для запікання печериць із сулугуні знадобляться лише капелюшки, тому видаляємо ніжки та вирізаємо за допомогою ножа м'які нутрощі капелюшок.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ніжки грибів можна відкласти або заморозити і приготувати потім якесь інше блюдо. Або можна ніжки подрібнити ножем, додати до них дрібно нарізаний часник або зелень та нафарширувати цим капелюшки.

Сир сулугуні тремо на великій терці. Також тремо вершкове масло, попередньо відрізавши невеликий шматочок для змащування форми. Змішуємо в мисці сир та масло, за бажанням – досолюємо.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, а духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Викладаємо капелюшки печериць у форму і розкладаємо в них сирно-вершкову масу. Потім ставимо її в розігріту духовку і випікаємо до золотистої скоринки - приблизно 15-20 хвилин.

Згодом витягаємо і одразу ж подаємо до столу як гарячу закуску. Доповнити страву можна дрібно нарізаною зеленню кінзи.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••