У морозні дні меню має бути досить поживним, тому що організм витрачає більше енергії, щоб зігрітися. І якщо ви вже робили мариновані печериці, спробуйте приготувати смачну та ситну закуску з грибів, яку готують у Грузії. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: печериці (6 шт.), сулугуні (180 г), масло вершкове (60 г), часник (за смаком), зелень кінзи (за смаком).
Приготування:
Для приготування цієї грузинської страви бажано взяти великі печериці. Гриби промиваємо під проточною водою, очищаємо від залишків землі, акуратно зрізаємо чорні плями на капелюшках та ніжках. Для запікання печериць із сулугуні знадобляться лише капелюшки, тому видаляємо ніжки та вирізаємо за допомогою ножа м'які нутрощі капелюшок.
Ніжки грибів можна відкласти або заморозити і приготувати потім якесь інше блюдо. Або можна ніжки подрібнити ножем, додати до них дрібно нарізаний часник або зелень та нафарширувати цим капелюшки.
Сир сулугуні тремо на великій терці. Також тремо вершкове масло, попередньо відрізавши невеликий шматочок для змащування форми. Змішуємо в мисці сир та масло, за бажанням – досолюємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, а духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Викладаємо капелюшки печериць у форму і розкладаємо в них сирно-вершкову масу. Потім ставимо її в розігріту духовку і випікаємо до золотистої скоринки - приблизно 15-20 хвилин.
Згодом витягаємо і одразу ж подаємо до столу як гарячу закуску. Доповнити страву можна дрібно нарізаною зеленню кінзи.
- Раніше ми розповіли, як приготувати воловани з грибами та сиром.
- Читайте також на theLime, як смачно запекти соковиту свинину з грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.