Лайм

Як приготувати смачні ліниві голубці без духовки: простий рецепт

Ситна та ароматна страва обов'язково сподобається всім членам сім'ї

Голубці - улюблена багатьма страва, але досить трудомістка, тому рідко з'являється у сімейному меню. Як альтернативу класичному варіанту пропонуємо приготувати смачні ліниві голубці на сковороді - вони стануть справжнім порятунком для вечері.

Ліниві голубці готуються швидше і простіше: не потрібно стояти кілька годин на кухні, щоб загорнути фарш у капустяне листя. До того ж, для приготування не знадобиться духовка. Смак цієї страви виходить таким самим, а зусиль і часу витрачається менше. Отже, почнемо.

Інгредієнти: фарш м'ясний (200 г), капуста білокачанна (200 г), відварений рис (200 г), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), яйце (1 шт.), томатна паста (2 ст. .л.), сметана (1 ст.л.), борошно (2 ст.л.), олія (50 г), вода (1 ст.), сіль, перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Капусту подрібніть і залийте окропом на 5-7 хвилин. Потім злийте воду і добре відіжміть.

Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці. Спасуйте овочі на сковороді з додаванням невеликої кількості олії.

З'єднайте в мисці відварений рис, м'ясний фарш, капусту та овочеву засмажку. Додайте яйце, посоліть, поперчіть і добре перемішайте. З готової маси сформуйте котлети.

М'ясні кульки викладіть на сковороду з олією і обсмажуйте на слабкому вогні з обох боків, доки з'явиться золотиста апетитная скоринка. На цьому етапі ліниві голубці можна вважати готовими.

Фото: Pixabay

Також можна подавати цю страву із соусом. Для його приготування сметану змішайте з томатною пастою, залийте водою і загустіть борошном. Залийте голубці отриманою підливою та протушкуйте на вогні протягом 10 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні