Лайм

Як приготувати смачні ліниві голубці без духовки: простий рецепт

Ситна та ароматна страва обов'язково сподобається всім членам сім'ї

Голубці - улюблена багатьма страва, але досить трудомістка, тому рідко з'являється у сімейному меню. Як альтернативу класичному варіанту пропонуємо приготувати смачні ліниві голубці на сковороді - вони стануть справжнім порятунком для вечері.

Ліниві голубці готуються швидше і простіше: не потрібно стояти кілька годин на кухні, щоб загорнути фарш у капустяне листя. До того ж, для приготування не знадобиться духовка. Смак цієї страви виходить таким самим, а зусиль і часу витрачається менше. Отже, почнемо.

Інгредієнти: фарш м'ясний (200 г), капуста білокачанна (200 г), відварений рис (200 г), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), яйце (1 шт.), томатна паста (2 ст. .л.), сметана (1 ст.л.), борошно (2 ст.л.), олія (50 г), вода (1 ст.), сіль, перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Капусту подрібніть і залийте окропом на 5-7 хвилин. Потім злийте воду і добре відіжміть.

Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці. Спасуйте овочі на сковороді з додаванням невеликої кількості олії.

З'єднайте в мисці відварений рис, м'ясний фарш, капусту та овочеву засмажку. Додайте яйце, посоліть, поперчіть і добре перемішайте. З готової маси сформуйте котлети.

М'ясні кульки викладіть на сковороду з олією і обсмажуйте на слабкому вогні з обох боків, доки з'явиться золотиста апетитная скоринка. На цьому етапі ліниві голубці можна вважати готовими.

Фото: Pixabay

Також можна подавати цю страву із соусом. Для його приготування сметану змішайте з томатною пастою, залийте водою і загустіть борошном. Залийте голубці отриманою підливою та протушкуйте на вогні протягом 10 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто