Лайм

Як приготувати смачні тефтелі у томатному соусі: простий рецепт

Урізноманітніть звичне меню взимку

Щодня багато господинь задаються питанням – що приготувати, щоб страва була не тільки ситною, але й смачною. І якщо ви вже робили соковитий стейк із лосося на вечерю, цього разу поекспериментуйте з тефтелями з рису в томатному соусі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: свинячий або яловичий фарш (500 г), рис (0,5 склянки), цибуля ріпчаста (2 шт.), морква (1 шт.), томатна паста (3-4 ст. л.), борошно (для панірування), морська сіль, хмелі-сунелі, чорний мелений перець, рослинна олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо під проточною водою кілька разів. Ставимо на плиту каструлю з водою, всипаємо промитий рис і доводимо до кипіння, потім варимо майже до готовності. Зливаємо воду і чекаємо, поки він охолоне.

Одну цибулину очищаємо від лушпиння, нарізаємо дуже дрібно.

Фарш можна купити готовий в магазині або взяти свинину або яловичину, порубати м'ясо на невеликі скибочки і пропустити їх через м'ясорубку. Змішуємо в мисці рис, що охолонув, нарізану цибулю і фарш, додаємо сіль, перець та інші спеції за смаком. Залишаємо у такому вигляді на деякий час.

Потім розігріваємо сковороду з рослинною олією. З фаршу формуємо невеликі кульки – тефтелі та обвалюємо їх у борошні з усіх боків. Викладаємо їх на розпечену сковороду і обсмажуємо кілька хвилин на сильному вогні з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Потім перекладаємо у каструлю з товстим дном.

Для приготування томатного соусу промиваємо під проточною водою цибулю та моркву, потім очищаємо їх та нарізаємо. Моркву можна натерти на великій терці.

У розігріту з олією сковороду викладаємо овочі та обсмажуємо їх. Солимо і додаємо до них томатну пасту. Потім доливаємо трохи бульйону, якщо є, або води.

Ставимо на вогонь каструлю з тефтелями і заливаємо їх томатним соусом. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 20-25 хвилин до готовності.

Потім викладаємо тефтелі з рисом на тарілки, поливаємо соусом і подаємо з овочами або дрібно нарубаною зеленню до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні