Лайм

Як приготувати смачні чебуреки на воді: простий рецепт

З цим рецептом впорається навіть недосвідчена господиня

Напередодні вихідних чимало господинь підшуковують нові ідеї, що можна приготувати для своєї сім'ї, щоб урізноманітнити звичне меню. І якщо ви вже балували близьких м'ясними мантами за класичним рецептом, цього разу приготуйте смачні чебуреки на воді. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: вода (0,5 л), сіль (0,5 ч. л.), борошно (500 г), рослинна олія (1 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: свинина (500 г), яловичина (500 г), цибуля (1 шт.), чорний перець мелений, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У невелику миску виливаємо воду, додаємо олію і сіль, ретельно перемішуємо. Потім додаємо 300 г просіяного через сито борошна, замішуємо тісто, яке не повинно прилипати до рук. У процесі вимішування поступово досипаємо борошно, що залишилося, доводячи тісто до потрібної консистенції. Вимішуємо, поки воно не стане однорідним та гладким.

Потім перекладаємо в чистий посуд, накриваємо рушником і даємо відпочити приблизно 30-40 хвилин. За цей час має набухнути клейковина, щоб надалі з тістом було зручно працювати.

Тим часом займемося начинкою. М'ясо промиваємо під проточною водою, рубаємо на невеликі шматочки і пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю очищаємо і перебиваємо разом із м'ясом. Додаємо у фарш сіль та чорний перець за смаком.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт (товщиною 2 мм), вирізаємо за допомогою тарілки або кулінарного кільця кола. Візуально ділимо кожне коло на дві половини, на край однієї викладаємо начинку, потім закриваємо другою половинкою, формуючи півмісяць, ліпимо акуратний бортик. По ньому можна також пройтися виделкою.

Добре розігріваємо на сковороді з товстим дном велику кількість рослинної олії. Викладаємо перший чебурек і смажимо на середньому вогні близько 2-5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і смажимо з іншого.

Перекладаємо готовий чебурек на тарілку, вистелену паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир. Робимо те саме з іншими.

Подаємо до столу апетитні чебуреки з начинкою та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні