На вихідних чимало господинь намагаються експериментувати зі звичним меню. І якщо ви радували близьких українським борщем із яловичиною, приготуйте також грибний суп із паприкою за угорським рецептом. theLime підібрав для вас просту інструкцію, як його зробити.
Інгредієнти: вершкове масло (2 ст. л.), цибуля (1 шт.), свіжі гриби (250 г), подрібнений кріп (2 ч. л.), паприка (1 ст. л.), соєвий соус (1 ст. л.), петрушка (0,25 склянки), сіль, свіжомелений чорний перець.
Приготування:
Зелень петрушки та кропу промиваємо під проточною водою та викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо їх ножем.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і також дрібно ріжемо.
Гриби можна взяти як лісові, так і печериці. Якщо у вас є заморожені гриби – приготувати угорський суп можна з них, попередньо розморозивши. Промиваємо їх у проточній воді, очищаємо і дрібно ріжемо.
Беремо каструлю з товстим дном і розтоплюємо в ній вершкове масло, потім всипаємо дрібно нарізану цибулю і пасеруємо близько 5-7 хвилин. Додаємо гриби та обсмажуємо їх до м'якості.
Потім вливаємо бульйон, соєвий соус, додаємо паприку та кріп. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо близько 15 хвилин. Якщо хочете, щоб суп вийшов густішим, можна додати 1-2 шт. картоплі.
В окремому посуді змішуємо трохи підігріте молоко та борошно, розмішуємо, щоб не було грудочок. Потім вливаємо цю суміш у каструлю із супом. Продовжуємо варити ще близько 15 хвилин.
Додаємо лимонний сік, солимо, перчимо до смаку. Знімаємо з плити, розливаємо в порційні тарілки та додаємо сметану та петрушку.
- Раніше ми розповіли, як приготувати легкий бульйон із фрикадельками після застіль.
- Читайте також на theLime, як зробити смачний домашній Том ям.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.