Лайм

Як приготувати смачний баскський чизкейк із лимонним соком: простий рецепт

Такий десерт точно сподобається вашим рідним

Напередодні вихідних багато господинь підбирають нові варіанти десертів, щоб урізноманітнити звичне меню. І якщо ви вже балували рідних апельсиновим кексом з йогуртом та горіхами, цього разу зробіть баскський чизкейк. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт його приготування.

Цей чизкейк має безліч назв: Сан-Себастьян – тому що його вигадав кухар Сантьяго Рівера з Сан-Себастьяна (Іспанія), палений чи горілий – через те, що десерт має скоринку, яка на перший погляд наче сильно пригоріла.

Інгредієнти: крем-сир (600 г), яйця (4 шт.), вершки 33% (350 мл), цукрова пудра або цукор (120 г), кукурудзяний крохмаль (25 г), лимонний сік або сік лайма (1 ст. л.), сіль (щіпка), стручок ванілі (1 шт.) або ванільний цукор (1 пакетик).

Також потрібна роз'ємна форма для випічки діаметром 18-20 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершковий сир, наприклад, Philadelphia, заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб він став кімнатної температури.

Тим часом беремо стручок ванілі, розрізаємо його вздовж і вишкрібаємо ароматне насіння. Якщо його немає, можна замінити цей інгредієнт на пакетик ванільного цукру.

Лимон або лайм промиваємо у проточній воді, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. Для приготування баскського чизкейку знадобиться одна столова ложка свіжого соку.

У глибокій мисці змішуємо вершковий сир, ваніль, цукор та кукурудзяний крохмаль. Якщо сир не солоний, додаємо щіпку солі, потім виливаємо лимонний сік. Ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися. Потім вливаємо в суміш жирні вершки та розбиваємо 4 яйця. Беремо блендер і перебиваємо все до однорідності.

Включаємо духовку та розігріваємо її до максимальної температури – 220-240°С.

Вистилаємо роз'ємну форму пергаментним папером – так, щоб був невеликий запас на бортах. Як правило, баскський чизкейк під час випічки сильно піднімається.

Виливаємо масу у форму для випічки і трохи розрівнюємо силіконовою лопаткою. Ставимо форму в духовку на рівень, який ближче до верхньої частини – це необхідно, щоб отримати спалену скоринку.

Випікаємо при температурі 220°С 30-35 хвилин, але в жодному разі не знижуємо температуру і не перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою. Готовий чизкейк повинен мати характерну скоринку, а його середина має бути нестійкою, як желе.

Виймаємо з духовки і даємо йому охолонути за кімнатної температури. Потім відправляємо чизкейк на 5-6 годин у холодильник. Перед подачею дістаємо та нарізаємо на порційні шматочки. Зробити це можна за допомогою ножа, попередньо нагріваючи його під струменем гарячої води.

Подаємо до столу баскський чизкейк і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини