Лайм

Як приготувати соковитий класичний біфштекс: простий рецепт

Результат вийде не гірше, ніж у ресторані

Страви з м'яса - безпрограшний варіант, якщо на вечір заплановані посиденьки з друзями. Якщо ви вже пробували запікати соковиту свинячу рульку, то цього разу приготуйте яловичий біфштекс. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Біфштекс у перекладі з англійської означає "шматок яловичини". Спочатку його готували із цільного шматка м'яса, але сьогодні популярні рубані варіанти. Класичний біфштекс готується з фаршу та зовні нагадує котлету. На відміну від "побратима" у ньому менше інгредієнтів.

Фото: Pixabay

Інгредієнти для біфштексу: яловичина (400 г), часник (3 зубчики), сіль, чорний мелений перець (за смаком), олія (5 ст.л.)

Приготування:

Яловичину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте м'якоть упоперек волокон тонкою соломкою, а потім дрібними кубиками. Після цього інтенсивно порубайте гострим ножем.

Часник пропустіть через прес та додайте до фаршу. Посоліть і поперчіть. Потім добре вимісіть руками, щоб вийшла в'язка маса. Чим довше вимішуватимете - тим краще.

Змастіть руки олією і сформуйте плоскі м'ясні коржики. На сковороду влийте олію, прогрійте і викладіть заготовки. Обсмажуйте з кожного боку по три хвилини до утворення рум'яної скоринки. Потім викладіть біфштекси у форму для запікання і доведіть до готовності в духовці, приблизно 10 хвилин.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину