Страви з м'яса - безпрограшний варіант, якщо на вечір заплановані посиденьки з друзями. Якщо ви вже пробували запікати соковиту свинячу рульку, то цього разу приготуйте яловичий біфштекс. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Біфштекс у перекладі з англійської означає "шматок яловичини". Спочатку його готували із цільного шматка м'яса, але сьогодні популярні рубані варіанти. Класичний біфштекс готується з фаршу та зовні нагадує котлету. На відміну від "побратима" у ньому менше інгредієнтів.
Інгредієнти для біфштексу: яловичина (400 г), часник (3 зубчики), сіль, чорний мелений перець (за смаком), олія (5 ст.л.)
Приготування:
Яловичину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте м'якоть упоперек волокон тонкою соломкою, а потім дрібними кубиками. Після цього інтенсивно порубайте гострим ножем.
Часник пропустіть через прес та додайте до фаршу. Посоліть і поперчіть. Потім добре вимісіть руками, щоб вийшла в'язка маса. Чим довше вимішуватимете - тим краще.
Змастіть руки олією і сформуйте плоскі м'ясні коржики. На сковороду влийте олію, прогрійте і викладіть заготовки. Обсмажуйте з кожного боку по три хвилини до утворення рум'яної скоринки. Потім викладіть біфштекси у форму для запікання і доведіть до готовності в духовці, приблизно 10 хвилин.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний узбецький плов із яловичиною.
- Читайте також на theLime, як зробити рублені котлети з курячого філе із зеленню.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.