Лайм

5 популярних помилок, через які гине орхідея: як доглядати за рослиною

Ці квіти дуже примхливі

У кожної дівчини рано чи пізно виникає потреба оновити інтер'єр у будинку. І якщо ви поки не можете зробити повноцінний ремонт або купити нові меблі, займіться деталями: оберіть інші штори, покривала, декоративні подушки, а також прикрасьте приміщення вазонами з рослинами, наприклад, орхідеями. theLime згадав, яких помилок слід уникати під час догляду за орхідеями, щоб вони довше радували своїм цвітінням.

Фото: pixabay.com

Зміна вазону

Недосвідчені господині відразу ж після придбання орхідеї вважають, що рослину необхідно пересадити у новий вазон. Однак особливість цієї рослини в тому, що її коріння приростає до всього, що є точкою опори, в даному випадку – це горщик. Він обов'язково має бути прозорим і з безліччю отворів унизу.

Пересаджування орхідеї відразу після покупки або під час цвітіння

Зміна місця для багатьох квітів є великим стресом. Тому орхідеї рекомендують пересаджувати лише за кілька місяців після того, як ви її купили. Те саме стосується і перестановки в квартирі, тому заздалегідь продумайте, де вона стоятиме і чи комфортні це умови.

Під час цвітіння також рекомендується не проводити будь-які маніпуляції з квітами, тому що рослина і так багато сил витрачає на це і додаткові стреси їй не потрібні.

Використання звичайної землі

Недосвідчені господині можуть пересадити квітку у звичайну землю із дачної ділянки чи найближчого парку. Справа в тому, що навколо кореневої системи орхідей має бути постійний повітрообмін. У звичайній землі коріння рослини дуже швидко "задихнеться" і згниє, що незабаром спричинить загибель всієї рослини. Тому перед тим, як пересадити її, необхідно купити спеціальний субстрат із мохом та корою.

Рясний полив та обприскування квітів

Знаючи, що орхідеї ростуть у тропічному кліматі, багато хто намагається створити у своїх квартирах подібні умови. Для цього вони рясно поливають їх, як і всі інші квіти, з лійки і постійно обприскують. Але цього робити категорично не можна, тому що коріння рослини може загнити, а на листках і квітах з'являться плями. Більше того, квіти можуть зовсім осипатись.

Щодо поливу - орхідеї потрібно занурювати в рідину приблизно на 15-20 хвилин - тоді рослина вбере необхідну кількість вологи. Робити це потрібно не частіше, ніж раз на 10-14 днів – інакше це призведе до гниття коріння. А для підвищення вологості в приміщенні можна використовувати кімнатний фонтанчик або зволожувач повітря.

Холод та спека у приміщенні

Всім відомо, що орхідеї не люблять холоду. Справа в тому, що вони можуть отримати обмороження і скинути все листя, навіть якщо ви всього лише відкрили кватирку на провітрювання взимку або поставили вазон на холодне підвіконня. Тому рослину бажано прибрати на цей час, а також всіляко уникати протягів.

У той же час від гарячого повітря батарей або під дією прямих сонячних променів орхідеї можуть перегріватися. Внаслідок чого листя може стати млявим, жовтим. Тому необхідно створити максимально ідеальні умови для квітів, наприклад, використовуючи зволожувач та кондиціонер.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Важко переживають розрив: які знаки Зодіаку не хочуть залишатися друзями з колишніми

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які не хочуть залишатися у дружніх стосунках після розлучення - Овен, Лев, Діва

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах: простий рецепт

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах - простий рецепт, який точно сподобається вам і вашим гостям

Можна тримати до повного пожовтіння листя: коли краще викопувати тюльпани

Чому тюльпани не можна викопувати відразу після цвітіння, коли це необхідно робити, а також при якій температурі зберігати цибулини