Після важкого робочого дня не хочеться витрачати багато часу на приготування складних закусок та основних страв. Тому слід звернути увагу на страви, які можна зробити у духовці. І якщо ви пробували запікати соковиту свинячу рульку з картоплею, на це приготуйте печеню в рукаві. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт цієї страви.
Інгредієнти: картопля (7-8 шт.), м'якоть свинини (500 г), печериці (300 г), морква (1 шт.), червоний болгарський перець (1 шт.), цибуля (1 шт.), часник (5 зубчиків), перець чорний горошком (1 ч. л.), сушені прованські трави (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), перець мелений або суміш перців (за смаком), рослинна олія (2 ст. л.).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.
Промиваємо під проточною водою всі овочі, цибулю, картоплю та моркву очищаємо. Часник також чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес. Моркву ріжемо на четвертинки кружечків, цибулю - чвертькільцями, а картоплю - середнім кубиком. Червоний перець споліскуємо у воді та очищаємо від насіння та плодоніжки, потім ріжемо на акуратні скибочки квадратної або прямокутної форми.
Печериці можна також сполоснути у воді, проте деякі господині вважають за краще протирати їх вологим кухонним рушником, щоб гриби були менш водянистими. Якщо вони великі – нарізаємо їх на четвертинки, а якщо дрібні чи середні – навпіл.
Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо на ній гриби близько 8-10 хвилин. За цей час вони мають пустити воду. Коли практично вся рідина випарується, і вони стануть коричневими, знімаємо сковороду з вогню.
М'ясо промиваємо у проточній воді та нарізаємо акуратними шматочками середньої величини.
Рукав для запікання зав'язуємо або скріплюємо спеціальним дротом з одного боку. Викладаємо в нього солодкий перець, цибулю та моркву, потім обсмажені печериці та свинину. Наприкінці – скибочки картоплі, подрібнений часник, мелений і перець горошком, сушені прованські трави та сіль. Вливаємо також близько 2 ст. л. рослинної олії.
Зав'язуємо рукав із другого боку та кілька разів ритмічно струшуємо, щоб усі інгредієнти та спеції рівномірно розподілилися. Якщо в рукаві немає отворів для виходу пари, робимо їх за допомогою виделки або зубочистки у кількох місцях.
Кладемо рукав на деко і відправляємо в добре розігріту духовку. Запікаємо близько 1,15-1,5 години – залежно від потужності духовки.
Потім акуратно дістаємо печеню з духовки та розрізаємо рукав, висипаючи її у форму або велику каструлю. Зверху також можна присипати подрібненою зеленню.
Подаємо до столу як обід або вечерю і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли про топ-5 домашніх паштетів із м'яса, риби та овочів.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні тефтелі в томатному соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.