Магазинний майонез часто критикують через високий вміст трансжирів, але цей смачний базовий соус незамінний для заправки салатів, приготування м'ясних та рибних страв. Розповідаємо, як зробити майонез вдома за допомогою віночка або міксера, а також уникнути помилок, через які він виходить дуже рідким.
Інгредієнти: 1 яйце, 1 чайна ложка діжонської гірчиці, 560 мл оливкової олії, 1 лимон, сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Жовток одного великого яйця і 1 чайну ложку діжонської гірчиці покладіть у миску і збийте міксером або віночком. У цей час починайте потроху – буквально по краплині – додавати оливкову олію. Не лийте всю олію відразу: кожна її крапля повинна розходитися і губитися в суміші.
Як правило, домашній майонез починає густішати після 3 столової ложки оливкової олії. Продовжуйте збивати соус, вливаючи залишок олії тонким струмком. Ідеально робити це удвох, щоб міцно тримати миску та уважно стежити за олією.
Якщо майонез не став однорідним, а масло не емульгує, додайте в суміш трохи гарячої води. Також ви можете спробувати зробити другу порцію, і коли вона почне густішати, влити в неї невдалий майонез.
Після того, як закінчиться оливкова олія, збивати майонез більше не потрібно - інакше він може вийти рідким. Додайте у миску сік одного лимона, посоліть і поперчіть. Готовий домашній майонез одразу поставте в холодильник. Також за бажання можна додати соусу пікантності та аромату за допомогою інших спецій, трав або часнику.
- Читайте також, як зробити вдома соус Барбекю до м'яса та інших страв.
- Дізнайтеся кулінарні фішки, які допоможуть приготувати та не зіпсувати соус бешамель.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.