img

Новини

16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
14:53 Росіяни почали застосовувати танки під час мотоштурмів на Донеччині – військовий
img Суспільство
14:49 У Чечні затримали підлітка за порваний портрет Ахмата Кадирова
14:46 "Фото не для слабких": син Костянтина Грубича вийшов на зв'язок після втрати руки на фронті
14:44 Україна продає арештоване морське судно
14:21 Держспецзв’язку замовив шість позашляховиків по 3 мільйони гривень
14:21 Євродепутати критикують угоду з США через високі мита на європейський експорт
img Європа
14:18 Економіка Білорусі перебуває в стагнації – розвідка
14:07 Громадські організації та медіа вимагають відновити трансляції засідань Верховної Ради
13:56 Сильні зливи та шквали спричинили масові відключення електроенергії на Київщині
img Суспільство
До всіх новин
Домашній майонез рецепт - як приготувати смачно з яйця та гірчиці
Головне - не збивати соус занадто довго

Як приготувати смачний і густий домашній майонез: простий рецепт

Середа, 2 лютого 2022, 09:14
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Магазинний майонез часто критикують через високий вміст трансжирів, але цей смачний базовий соус незамінний для заправки салатів, приготування м'ясних та рибних страв. Розповідаємо, як зробити майонез вдома за допомогою віночка або міксера, а також уникнути помилок, через які він виходить дуже рідким.

Інгредієнти: 1 яйце, 1 чайна ложка діжонської гірчиці, 560 мл оливкової олії, 1 лимон, сіль, чорний мелений перець.

Приготування:

Жовток одного великого яйця і 1 чайну ложку діжонської гірчиці покладіть у миску і збийте міксером або віночком. У цей час починайте потроху – буквально по краплині – додавати оливкову олію. Не лийте всю олію відразу: кожна її крапля повинна розходитися і губитися в суміші.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Як правило, домашній майонез починає густішати після 3 столової ложки оливкової олії. Продовжуйте збивати соус, вливаючи залишок олії тонким струмком. Ідеально робити це удвох, щоб міцно тримати миску та уважно стежити за олією.

Якщо майонез не став однорідним, а масло не емульгує, додайте в суміш трохи гарячої води. Також ви можете спробувати зробити другу порцію, і коли вона почне густішати, влити в неї невдалий майонез.

Після того, як закінчиться оливкова олія, збивати майонез більше не потрібно - інакше він може вийти рідким. Додайте у миску сік одного лимона, посоліть і поперчіть. Готовий домашній майонез одразу поставте в холодильник. Також за бажання можна додати соусу пікантності та аромату за допомогою інших спецій, трав або часнику.

Фото: Wikimedia

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Домашній майонез рецепт - як приготувати смачно з яйця та гірчиці
img

Новини

16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
14:53 Росіяни почали застосовувати танки під час мотоштурмів на Донеччині – військовий
img Суспільство
14:49 У Чечні затримали підлітка за порваний портрет Ахмата Кадирова
14:46 "Фото не для слабких": син Костянтина Грубича вийшов на зв'язок після втрати руки на фронті
14:44 Україна продає арештоване морське судно
14:21 Держспецзв’язку замовив шість позашляховиків по 3 мільйони гривень
14:21 Євродепутати критикують угоду з США через високі мита на європейський експорт
img Європа
14:18 Економіка Білорусі перебуває в стагнації – розвідка
14:07 Громадські організації та медіа вимагають відновити трансляції засідань Верховної Ради
13:56 Сильні зливи та шквали спричинили масові відключення електроенергії на Київщині
img Суспільство
До всіх новин
Домашній майонез рецепт - як приготувати смачно з яйця та гірчиці
Головне - не збивати соус занадто довго

Як приготувати смачний і густий домашній майонез: простий рецепт

Середа, 2 лютого 2022, 09:14
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Магазинний майонез часто критикують через високий вміст трансжирів, але цей смачний базовий соус незамінний для заправки салатів, приготування м'ясних та рибних страв. Розповідаємо, як зробити майонез вдома за допомогою віночка або міксера, а також уникнути помилок, через які він виходить дуже рідким.

Інгредієнти: 1 яйце, 1 чайна ложка діжонської гірчиці, 560 мл оливкової олії, 1 лимон, сіль, чорний мелений перець.

Приготування:

Жовток одного великого яйця і 1 чайну ложку діжонської гірчиці покладіть у миску і збийте міксером або віночком. У цей час починайте потроху – буквально по краплині – додавати оливкову олію. Не лийте всю олію відразу: кожна її крапля повинна розходитися і губитися в суміші.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Як правило, домашній майонез починає густішати після 3 столової ложки оливкової олії. Продовжуйте збивати соус, вливаючи залишок олії тонким струмком. Ідеально робити це удвох, щоб міцно тримати миску та уважно стежити за олією.

Якщо майонез не став однорідним, а масло не емульгує, додайте в суміш трохи гарячої води. Також ви можете спробувати зробити другу порцію, і коли вона почне густішати, влити в неї невдалий майонез.

Після того, як закінчиться оливкова олія, збивати майонез більше не потрібно - інакше він може вийти рідким. Додайте у миску сік одного лимона, посоліть і поперчіть. Готовий домашній майонез одразу поставте в холодильник. Також за бажання можна додати соусу пікантності та аромату за допомогою інших спецій, трав або часнику.

Фото: Wikimedia

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••