Лайм

Як приготувати м'ясні тефтелі з рисом та підливою: простий рецепт

Спробуйте цю страву, і вона залишиться у вашому домашньому меню надовго

Господині в гонитві за вишуканими рецептами часто забувають про прості страви, родом із дитинства. Якщо ви вже пробували готувати ліниві вареники, то тепер побалуйте домочадців тефтелями з підливою, як у дитячому садку. М'ясні тефтелі - ситна та вдала вечеря для всієї сім'ї.

Інгредієнти для тефтелей: фарш свинячо-яловичий (500 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), яйце куряче (1 шт.), рис (100 г), борошно (2 ст.л.), сіль та перець (за смаком).

Інгредієнти для підливи: томатна паста (1 ст.л.), сметана (1 ст.л.), борошно (1 ст.л.), вода (300 мл), сіль та перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Приготування:

Рис відваріть до готовності у трохи підсоленій воді. Цибулю дрібно наріжте. У миску викладіть фарш, цибулю, яйце, сіль, перець і добре перемішайте. Додайте до м'яса рис і добре вимішайте.

З отриманого фаршу сформуйте тефтелі невеликого розміру. Кожну кульку обваляйте в борошні і обсмажте на олії до золотистого кольору з кожного боку.

Потім додайте в сковороду томатну пасту та 200 мл гарячої води. Сметану змішайте з борошном та 100 мл води і добре розмішайте. Це потрібно для того, щоб у підливі не було грудочок. Вилийте сметанну суміш до тефтелей. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте на повільному вогні протягом 15 хвилин. Все, тефтелі з рисом та підливою готові! Зверху можна посипати сушеним базиліком та подавати до столу.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні