Господині в гонитві за вишуканими рецептами часто забувають про прості страви, родом із дитинства. Якщо ви вже пробували готувати ліниві вареники, то тепер побалуйте домочадців тефтелями з підливою, як у дитячому садку. М'ясні тефтелі - ситна та вдала вечеря для всієї сім'ї.
Інгредієнти для тефтелей: фарш свинячо-яловичий (500 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), яйце куряче (1 шт.), рис (100 г), борошно (2 ст.л.), сіль та перець (за смаком).
Інгредієнти для підливи: томатна паста (1 ст.л.), сметана (1 ст.л.), борошно (1 ст.л.), вода (300 мл), сіль та перець (за смаком).
Приготування:
Рис відваріть до готовності у трохи підсоленій воді. Цибулю дрібно наріжте. У миску викладіть фарш, цибулю, яйце, сіль, перець і добре перемішайте. Додайте до м'яса рис і добре вимішайте.
З отриманого фаршу сформуйте тефтелі невеликого розміру. Кожну кульку обваляйте в борошні і обсмажте на олії до золотистого кольору з кожного боку.
Потім додайте в сковороду томатну пасту та 200 мл гарячої води. Сметану змішайте з борошном та 100 мл води і добре розмішайте. Це потрібно для того, щоб у підливі не було грудочок. Вилийте сметанну суміш до тефтелей. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте на повільному вогні протягом 15 хвилин. Все, тефтелі з рисом та підливою готові! Зверху можна посипати сушеним базиліком та подавати до столу.
- Раніше ми розповідали, як приготувати соковитий класичний біфштекс . Результат вийде не гірше, ніж у ресторані.
- Читайте також на theLime рецепт хрустких картопляників з сиром. Здивуйте рідних новою стравою з картоплі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.