Деякі господині полюбляють дивувати своїх близьких різними варіантами домашньої випічки. І якщо ви вже експериментували з "перевернутою" піцою за рецептом із Чикаго, цього разу зробіть солодку піцу з ківі. theLime підібрав для вас смачний рецепт.
Інгредієнти: пшеничне борошно (200 г), цукор (50 г), вершкове масло (135 г), яєчний жовток (1 шт.), ківі (10 шт.), вершки 30% (1 склянка), яйце (2 шт.), цукрова пудра (150 г), коньяк (50 г).
Приготування:
Вершкове масло охолоджуємо, а потім дрібно рубаємо ножем. Пшеничне борошно просіюємо через сито.
Для приготування тіста також знадобиться 1 яєчний жовток. Тому його потрібно відокремити від білка. Якщо ви не знаєте, як це зробити, обережно розбийте яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.
У глибокій мисці з'єднуємо борошно, олію, цукор та яєчний жовток. Замішуємо еластичні тісто і відправляємо його в холодильник приблизно на півгодини.
Форму для випікання змащуємо маслом, а духовку розігріваємо до 180°С. Розкочуємо тісто за допомогою качалки і викладаємо у форму. Проколюємо в кількох місцях виделкою, накриваємо фольгою, а як вантаж кладемо квасолю. Ставимо в гарячу духову шафу і випікаємо близько 20-25 хвилин.
Потім виймаємо корж, знімаємо фольгу і вантаж та чекаємо, поки тісто охолоне.
Ківі промиваємо під проточною водою, чистимо від шкірки і нарізаємо акуратними кружальцями - товщиною приблизно 1 см. Також можна урізноманітнити рецепт й іншими фруктами або ж поекспериментувати з традиційною піцою, додавши до неї ківі для пікантності.
У миску розбиваємо два яйця і починаємо їх збивати вінчиком чи міксером. Потім поступово додаємо до них вершки, продовжуючи збивати. Слідом засипаємо половину цукрової пудри і вливаємо коньяк.
Розкладаємо шматочки ківі на основу для піци, що остигнула, – так, щоб вони покрили всю поверхню. Зверху фруктів виливаємо збиту яєчну масу через ситечко. Відправляємо все разом у гарячу духовку ще на 20 хвилин, а потім виймаємо та даємо охолонути.
Перед подачею посипаємо цукровою пудрою, що залишилася. Нарізаємо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти вдома повітряну шарлотку з капустою.
- Читайте також на theLime, як зробити смачну домашню піцу на тісті без дріжджів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.