Лайм

Як приготувати оригінальну піцу з ківі – перший конкурент піци з ананасом

Саме час здивувати близьких незвичною стравою

Деякі господині полюбляють дивувати своїх близьких різними варіантами домашньої випічки. І якщо ви вже експериментували з "перевернутою" піцою за рецептом із Чикаго, цього разу зробіть солодку піцу з ківі. theLime підібрав для вас смачний рецепт.

Інгредієнти: пшеничне борошно (200 г), цукор (50 г), вершкове масло (135 г), яєчний жовток (1 шт.), ківі (10 шт.), вершки 30% (1 склянка), яйце (2 шт.), цукрова пудра (150 г), коньяк (50 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло охолоджуємо, а потім дрібно рубаємо ножем. Пшеничне борошно просіюємо через сито.

Для приготування тіста також знадобиться 1 яєчний жовток. Тому його потрібно відокремити від білка. Якщо ви не знаєте, як це зробити, обережно розбийте яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.

У глибокій мисці з'єднуємо борошно, олію, цукор та яєчний жовток. Замішуємо еластичні тісто і відправляємо його в холодильник приблизно на півгодини.

Форму для випікання змащуємо маслом, а духовку розігріваємо до 180°С. Розкочуємо тісто за допомогою качалки і викладаємо у форму. Проколюємо в кількох місцях виделкою, накриваємо фольгою, а як вантаж кладемо квасолю. Ставимо в гарячу духову шафу і випікаємо близько 20-25 хвилин.

Потім виймаємо корж, знімаємо фольгу і вантаж та чекаємо, поки тісто охолоне.

Ківі промиваємо під проточною водою, чистимо від шкірки і нарізаємо акуратними кружальцями - товщиною приблизно 1 см. Також можна урізноманітнити рецепт й іншими фруктами або ж поекспериментувати з традиційною піцою, додавши до неї ківі для пікантності.

У миску розбиваємо два яйця і починаємо їх збивати вінчиком чи міксером. Потім поступово додаємо до них вершки, продовжуючи збивати. Слідом засипаємо половину цукрової пудри і вливаємо коньяк.

Розкладаємо шматочки ківі на основу для піци, що остигнула, – так, щоб вони покрили всю поверхню. Зверху фруктів виливаємо збиту яєчну масу через ситечко. Відправляємо все разом у гарячу духовку ще на 20 хвилин, а потім виймаємо та даємо охолонути.

Перед подачею посипаємо цукровою пудрою, що залишилася. Нарізаємо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times