День святого Валентина – свято, яке хочеться зробити незабутнім, щоб із теплом згадувати про нього весь наступний рік. І українська телеведуча Лілія Ребрик знає, що потрібно, щоб День Закоханих запам'ятався не лише романтичними подарунками, а ще й смачними стравами на столі. Вона поділилася рецептом легкого та швидкого салату, який точно варто спробувати.
На своїй сторінці в Instagram знаменитість виклала пост, де перерахувала всі необхідні інгредієнти. Їх виявилося не так багато: сир страчателла, помідори черрі, рукола, оливкова олія, бальзамічний соус.
"Побалуємо себе салатом з додаванням сиру страчателла. Готується він легко і всього 10 хвилин: мікс томатів черрі, рукола, страчателла, ложка оливкової олії. Заправити все це можна бальзамічним соусом", - розповіла Ребрик детальніше.
"Я для себе відкрила цей сир, бо він має дуже м'який смак. Ми з чоловіком взагалі поціновувачі легких салатів, які можна зробити на вечерю", - зізналася також ведуча.
Страчателла, Stracciatella di bufala
Страчателла, Stracciatella di bufala - сир, який виготовляється з молока італійських буйволиць у провінції Фоджа, розташованої в південній частині італійського регіону Апулія, з використанням технологій витягування та подрібнення. Страчателла складається з дрібних клаптиків, звідси його назва, яка в італійській є зменшувальною від straccia ("ганчірка" або "клаптик"), що означає "маленький клаптик". Цей продукт виробляється цілий рік. Проте вважається, що найкращим він виходить у весняні та літні місяці.
Сир страчателла – це джерело кальцію. Його вживання сприяє зміцненню кісток, зубів та волосся. Регулярний прийом у їжу страчателли – це чудова профілактика остеопорозу. Фосфор, який також є у складі сиру, бере участь в енергетичному та інших обмінних процесах.
- Раніше Лідія Таран поділилася рецептом лінивих вареників. Іноді телеведуча разом із дочкою влаштовує собі "ледачі вихідні", і готує цю страву вранці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.