Лайм

Як приготувати ніжні заварні млинці на молоці: рецепт на Масляну

Такі млинці виходять тонкими та ажурними

Трохи більше тижня залишається до початку Масляної – давнього народного свята, яке символізує проводи зими та зустріч весни. У 2022 році масляний тиждень розпочнеться 28 лютого і триватиме до 6 березня. Як правило, ці дні проводять галасливо й весело, а також ходять один до одного в гості на млинці. theLime вирішив поділитися з вами рецептом тонких млинців на молоці.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко 3,2% (1,5 склянки), окріп (1,5 склянки), борошно (1,5 склянки), сіль (0,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), вершкове масло.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця, додаємо трохи солі та збиваємо їх виделкою або вінчиком до утворення на поверхні піни.

Не перестаючи збивати, додаємо окроп - таким чином маса повинна сильно збільшитися в обсязі. Потім всипаємо борошно - його можна попередньо просіяти через сито в інший посуд, щоб в тісто не потрапили різні крупинки, нитки та інше сміття з пакета. Продовжуємо перемішувати, щоб не було грудочок.

Додаємо молоко - його рекомендуємо злегка підігріти, а також рослинну олію. Перемішуємо, якщо є час - даємо тісту "відпочити" за кімнатної температури, щоб розійшлася клейковина.

Сковороду для смаження млинців потрібно добре розігріти з вершковим маслом або рослинною олією. Деякі господині змащують її вперше салом.

На розпечену сковороду виливаємо ополоник тіста і ритмічним рухом розподіляємо його так, щоб воно рівномірно розподілилось на поверхні. За куілька секунд на ньому почнуть утворюватись маленькі дірочки. Коли краї трохи підрум'яняться, акуратно перевертаємо млинець на другий бік за допомогою силіконової лопатки або виделки. Чекаємо буквально 1-2 хвилини, а потім знімаємо його зі сковороди на тарілку та змащуємо вершковим маслом.

Проробляємо те саме, поки не закінчиться тісто. Не забуваємо змащувати кожен млинець маслом, щоб вони не злиплися.

Ці млинці виходять не солодкими, так що подавати їх можна як із медом, згущеним молоком або джемом, так і зі слабосоленою рибою або ікрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні