img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Ажурні млинці рецепт - як приготувати на молоці до Масляної 2022
Такі млинці виходять тонкими та ажурними

Як приготувати ніжні заварні млинці на молоці: рецепт на Масляну

Пʼятниця, 18 лютого 2022, 08:07
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Трохи більше тижня залишається до початку Масляної – давнього народного свята, яке символізує проводи зими та зустріч весни. У 2022 році масляний тиждень розпочнеться 28 лютого і триватиме до 6 березня. Як правило, ці дні проводять галасливо й весело, а також ходять один до одного в гості на млинці. theLime вирішив поділитися з вами рецептом тонких млинців на молоці.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко 3,2% (1,5 склянки), окріп (1,5 склянки), борошно (1,5 склянки), сіль (0,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), вершкове масло.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця, додаємо трохи солі та збиваємо їх виделкою або вінчиком до утворення на поверхні піни.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Не перестаючи збивати, додаємо окроп - таким чином маса повинна сильно збільшитися в обсязі. Потім всипаємо борошно - його можна попередньо просіяти через сито в інший посуд, щоб в тісто не потрапили різні крупинки, нитки та інше сміття з пакета. Продовжуємо перемішувати, щоб не було грудочок.

Додаємо молоко - його рекомендуємо злегка підігріти, а також рослинну олію. Перемішуємо, якщо є час - даємо тісту "відпочити" за кімнатної температури, щоб розійшлася клейковина.

Сковороду для смаження млинців потрібно добре розігріти з вершковим маслом або рослинною олією. Деякі господині змащують її вперше салом.

На розпечену сковороду виливаємо ополоник тіста і ритмічним рухом розподіляємо його так, щоб воно рівномірно розподілилось на поверхні. За куілька секунд на ньому почнуть утворюватись маленькі дірочки. Коли краї трохи підрум'яняться, акуратно перевертаємо млинець на другий бік за допомогою силіконової лопатки або виделки. Чекаємо буквально 1-2 хвилини, а потім знімаємо його зі сковороди на тарілку та змащуємо вершковим маслом.

Проробляємо те саме, поки не закінчиться тісто. Не забуваємо змащувати кожен млинець маслом, щоб вони не злиплися.

Ці млинці виходять не солодкими, так що подавати їх можна як із медом, згущеним молоком або джемом, так і зі слабосоленою рибою або ікрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Ажурні млинці рецепт - як приготувати на молоці до Масляної 2022
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Ажурні млинці рецепт - як приготувати на молоці до Масляної 2022
Такі млинці виходять тонкими та ажурними

Як приготувати ніжні заварні млинці на молоці: рецепт на Масляну

Пʼятниця, 18 лютого 2022, 08:07
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Трохи більше тижня залишається до початку Масляної – давнього народного свята, яке символізує проводи зими та зустріч весни. У 2022 році масляний тиждень розпочнеться 28 лютого і триватиме до 6 березня. Як правило, ці дні проводять галасливо й весело, а також ходять один до одного в гості на млинці. theLime вирішив поділитися з вами рецептом тонких млинців на молоці.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко 3,2% (1,5 склянки), окріп (1,5 склянки), борошно (1,5 склянки), сіль (0,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), вершкове масло.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця, додаємо трохи солі та збиваємо їх виделкою або вінчиком до утворення на поверхні піни.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Не перестаючи збивати, додаємо окроп - таким чином маса повинна сильно збільшитися в обсязі. Потім всипаємо борошно - його можна попередньо просіяти через сито в інший посуд, щоб в тісто не потрапили різні крупинки, нитки та інше сміття з пакета. Продовжуємо перемішувати, щоб не було грудочок.

Додаємо молоко - його рекомендуємо злегка підігріти, а також рослинну олію. Перемішуємо, якщо є час - даємо тісту "відпочити" за кімнатної температури, щоб розійшлася клейковина.

Сковороду для смаження млинців потрібно добре розігріти з вершковим маслом або рослинною олією. Деякі господині змащують її вперше салом.

На розпечену сковороду виливаємо ополоник тіста і ритмічним рухом розподіляємо його так, щоб воно рівномірно розподілилось на поверхні. За куілька секунд на ньому почнуть утворюватись маленькі дірочки. Коли краї трохи підрум'яняться, акуратно перевертаємо млинець на другий бік за допомогою силіконової лопатки або виделки. Чекаємо буквально 1-2 хвилини, а потім знімаємо його зі сковороди на тарілку та змащуємо вершковим маслом.

Проробляємо те саме, поки не закінчиться тісто. Не забуваємо змащувати кожен млинець маслом, щоб вони не злиплися.

Ці млинці виходять не солодкими, так що подавати їх можна як із медом, згущеним молоком або джемом, так і зі слабосоленою рибою або ікрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••