Лайм

Як приготувати смачний печінковий торт із плавленим сиром: простий рецепт

Така страва підійде як для святкового застілля, так і на кожен день

Чимало людей не в захваті від страв із печінки через її специфічний смак і запах, проте є величезна кількість рецептів, як приготувати цей продукт смачно. І якщо ви вже робили ніжний печінковий паштет із зеленню, цього разу урізноманітніть меню оригінальним печінковим тортом із начинкою з плавленого сиру. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для коржів: куряча печінка (450 г), цибуля (100 г), морква (100 г), сіль (0,5 ч. л.), чорний перець (0,25 ч. л.), яйця (2 шт.), борошно (2 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: майонез (150 г), часник (1 зубчик), кріп (2 ст. л.), порційний плавлений сир (8-10 скибочок).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячу печінку ретельно промиваємо у проточній воді, очищаємо від жовчних проток та плівок. Цибулю та моркву також споліскуємо, чистимо від лушпиння і нарізаємо довільним чином.

Перекладаємо печінку, цибулю та моркву в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності. Потім додаємо сюди сіль, перець, яйця та борошно. Перемішуємо ложкою або вінчиком, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо на нього отриману суміш та розрівнюємо за допомогою силіконової лопатки.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко у духовку і випікаємо близько 15-20 хвилин до готовності. Потім дістаємо і чекаємо, поки печінковий корж повністю охолоне.

Для прошарку із начинкою нам знадобиться порційний плавлений сир - можна взяти оригінальний смак або з грибами, а також майонез, часник і кріп.

Кріп промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Потім подрібнюємо кріп ножем і змішуємо у невеликій піалі з часником та майонезом.

Охолоджений печінковий корж розрізаємо ножем або за допомогою форми на акуратні квадратики 10*10 см – їх має вийти 10 штук. Кожен печінковий квадратик змащуємо майонезною сумішшю, потім викладаємо на нього скибочку плавленого сиру. Збираємо з них два невеликі тортики. Верх кожного також змащуємо майонезом або прикрашаємо зеленню.

Ставимо тортики на декілька годин у холодильник, щоб вони просочилися, а потім подаємо до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг