Чимало людей не в захваті від страв із печінки через її специфічний смак і запах, проте є величезна кількість рецептів, як приготувати цей продукт смачно. І якщо ви вже робили ніжний печінковий паштет із зеленню, цього разу урізноманітніть меню оригінальним печінковим тортом із начинкою з плавленого сиру. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти для коржів: куряча печінка (450 г), цибуля (100 г), морква (100 г), сіль (0,5 ч. л.), чорний перець (0,25 ч. л.), яйця (2 шт.), борошно (2 ст. л.).
Інгредієнти для начинки: майонез (150 г), часник (1 зубчик), кріп (2 ст. л.), порційний плавлений сир (8-10 скибочок).
Приготування:
Курячу печінку ретельно промиваємо у проточній воді, очищаємо від жовчних проток та плівок. Цибулю та моркву також споліскуємо, чистимо від лушпиння і нарізаємо довільним чином.
Перекладаємо печінку, цибулю та моркву в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності. Потім додаємо сюди сіль, перець, яйця та борошно. Перемішуємо ложкою або вінчиком, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо на нього отриману суміш та розрівнюємо за допомогою силіконової лопатки.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко у духовку і випікаємо близько 15-20 хвилин до готовності. Потім дістаємо і чекаємо, поки печінковий корж повністю охолоне.
Для прошарку із начинкою нам знадобиться порційний плавлений сир - можна взяти оригінальний смак або з грибами, а також майонез, часник і кріп.
Кріп промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Потім подрібнюємо кріп ножем і змішуємо у невеликій піалі з часником та майонезом.
Охолоджений печінковий корж розрізаємо ножем або за допомогою форми на акуратні квадратики 10*10 см – їх має вийти 10 штук. Кожен печінковий квадратик змащуємо майонезною сумішшю, потім викладаємо на нього скибочку плавленого сиру. Збираємо з них два невеликі тортики. Верх кожного також змащуємо майонезом або прикрашаємо зеленню.
Ставимо тортики на декілька годин у холодильник, щоб вони просочилися, а потім подаємо до столу і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити ніжний печінковий торт зі сметанним кремом.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома печінкові оладки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.