Через військові дії на території України у багатьох містах почалися проблеми з постачанням продуктів. Тому деякі господині намагаються зробити запаси, зокрема приготувати заздалегідь тісто для пельменів чи вареників. theLime ділиться з вами простим рецептом і порадами, як його заморозити.
Інгредієнти: борошно (2 склянки), вода (0,75-1 склянка), олія (1 ст. л.), сіль (1 щіпка).
Приготування:
У глибоку миску просіюємо борошно через сито, додаємо сіль і перемішуємо. Робимо в ньому невелике заглиблення та виливаємо туди рослинну олію.
Воду доводимо до кипіння та відправляємо у миску з іншими інгредієнтами. Перемішуємо дерев'яною ложкою або лопаткою. Потім вимішуємо тісто руками, поки воно стане однорідним і густим.
Накриваємо його рушником або харчовою плівкою та залишаємо приблизно на 40 хвилин. Потім можна розкочувати його і ліпити вареники або заморозити.
Як заморозити тісто на варениках?
Будь-яке тісто (дріжджове, бездріжджове, листкове) можна зберігати до 3-х днів у холодильнику та заморожувати у морозильній камері. Для цього найкраще порізати тісто на порційні шматочки, загорнути в кілька шарів харчової плівки або покласти їх у спеціальні контейнери і відправити в морозилку. Там воно може зберігатися від кількох місяців до півроку.
- Раніше ми розповіли, як зробити ідеальне дріжджове тісто і не зіпсувати випічку.
- Читайте також на theLime, як зберігати сухарі, щоб вони не зіпсувалися в будинку та у підвалі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.