Лайм

Рецепт тіста на вареники: як приготувати та заморозити

Зробити його можна із найпростіших інгредієнтів

Через військові дії на території України у багатьох містах почалися проблеми з постачанням продуктів. Тому деякі господині намагаються зробити запаси, зокрема приготувати заздалегідь тісто для пельменів чи вареників. theLime ділиться з вами простим рецептом і порадами, як його заморозити.

Інгредієнти: борошно (2 склянки), вода (0,75-1 склянка), олія (1 ст. л.), сіль (1 щіпка).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно через сито, додаємо сіль і перемішуємо. Робимо в ньому невелике заглиблення та виливаємо туди рослинну олію.

Воду доводимо до кипіння та відправляємо у миску з іншими інгредієнтами. Перемішуємо дерев'яною ложкою або лопаткою. Потім вимішуємо тісто руками, поки воно стане однорідним і густим.

Накриваємо його рушником або харчовою плівкою та залишаємо приблизно на 40 хвилин. Потім можна розкочувати його і ліпити вареники або заморозити.

Як заморозити тісто на варениках?

Будь-яке тісто (дріжджове, бездріжджове, листкове) можна зберігати до 3-х днів у холодильнику та заморожувати у морозильній камері. Для цього найкраще порізати тісто на порційні шматочки, загорнути в кілька шарів харчової плівки або покласти їх у спеціальні контейнери і відправити в морозилку. Там воно може зберігатися від кількох місяців до півроку.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як зробити ідеальне дріжджове тісто і не зіпсувати випічку.
  • Читайте також на theLime, як зберігати сухарі, щоб вони не зіпсувалися в будинку та у підвалі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні