Багато господинь в умовах, що склалися, готують з тих продуктів, які є. Найскладніше зараз купити рибу, м'ясо, яйця, хліб та молочну продукцію, тому деякі викручуються, як можуть. Наприклад, роблять сир із кислого молока або картопляний хліб. theLime підготував для вас простий рецепт котлет із моркви замість класичного з м'яса.
Інгредієнти: морква (3-4 шт.), манна крупа (4-5 ст. л.), цукор (2 ч. л.), сіль (за смаком), олія (2 ст. л.).
Приготування:
Моркву ретельно промиваємо під проточною водою від бруду, очищаємо, нарізаємо великими шматочками та складаємо у каструлю. Заливаємо воду та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 10-15 хвилин - важливо не переварити моркву, тому що вона стає занадто пухкою і водянистою. Перевірити готовність можна ножем або зубочисткою.
Зливаємо воду, даємо моркві трохи охолонути. Потім тремо її на середній або дрібній терці, додаємо цукор та сіль, а також 3-4 ст. л. манки. Якщо є - можна додати порізану зелень та часник.
Перемішуємо масу та залишаємо, якщо є така можливість, на 10-15 хвилин. За цей час манка набухне.
У невелику тарілку висипаємо манну крупу, що залишилася. Беремо ложкою трохи морквяного фаршу та обвалюємо в манці, формуючи котлети. Викладаємо їх на обробну дошку.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї котлети і обсмажуємо з кожного боку приблизно по 5 хвилин до хрусткої скоринки.
Подаємо морквяні котлети до столу.
- Раніше ми розповіли як приготувати тонкий лаваш на сковороді замість хліба.
- Читайте також на theLime, як зробити найпростіше тісто на вареники і як його заморозити.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.