Лайм

Як зробити домашній майонез: прості рецепти на жовтках

Приготувати соус можна в блендері, міксером або за допомогою вилки

В умовах війни багато українців змушені годинами стояти у чергах за продуктами, але полиці магазинів нерідко виявляються порожніми. Саме тому слід знати, як приготувати інгредієнти страв самостійно. Раніше ми розповідали, як зробити дріжджі для хліба в домашніх умовах, а тепер ділимося рецептами майонезу.

Рецепт майонезу без блендера

Інгредієнти: куряче яйце – 1 шт (60 г), олія – 100 мл, сіль – 1 щіпка (2 г), вода – 2 ч л.

Яйце кімнатної температури розбийте, відокремте білок від жовтка – для приготування майонезу знадобиться лише жовток. Збийте його з сіллю виделкою, потім додавайте до суміші буквально по краплині рослинного масла, безперервно перемішуючи. Розмір порції залежатиме від кількості олії. Коли майонез загусне, пересипте його ємність із кришкою або накрийте харчовою плівкою.

Фото: Getty Images

Домашній майонез із оцтом

Інгредієнти: 2 яєчні жовтки, 1/2 ч. л солі, 1/2 ч. л цукру, ½ ч. л оцту, 150 мл рослинної олії.

Жовтки влийте у високу ємність, додайте сіль, цукор і оцет, помістіть міксер або блендер на дно і починайте вливати масло тонким струмком, акуратно збиваючи майонез. Через 2-3 хвилини соус почне густіти – після цього можна рухати блендером, щоб він рівномірно перемішався.

Майонез без яєць у домашніх умовах

Інгредієнти: 150 мл молока, 300 мл олії, 3 чайні ложки гірчиці, 2 ст. л. лимонного соку, ½ ч.л. солі.

Молоко і олію влийте у високу ємність для блендера або міксера, збивайте протягом декількох хвилин. Коли маса стане густою, додайте решту інгредієнтів майонезу і ще раз збийте до однорідності.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні