В умовах війни багато українців змушені годинами стояти у чергах за продуктами, але полиці магазинів нерідко виявляються порожніми. Саме тому слід знати, як приготувати інгредієнти страв самостійно. Раніше ми розповідали, як зробити дріжджі для хліба в домашніх умовах, а тепер ділимося рецептами майонезу.
Рецепт майонезу без блендера
Інгредієнти: куряче яйце – 1 шт (60 г), олія – 100 мл, сіль – 1 щіпка (2 г), вода – 2 ч л.
Яйце кімнатної температури розбийте, відокремте білок від жовтка – для приготування майонезу знадобиться лише жовток. Збийте його з сіллю виделкою, потім додавайте до суміші буквально по краплині рослинного масла, безперервно перемішуючи. Розмір порції залежатиме від кількості олії. Коли майонез загусне, пересипте його ємність із кришкою або накрийте харчовою плівкою.
Домашній майонез із оцтом
Інгредієнти: 2 яєчні жовтки, 1/2 ч. л солі, 1/2 ч. л цукру, ½ ч. л оцту, 150 мл рослинної олії.
Жовтки влийте у високу ємність, додайте сіль, цукор і оцет, помістіть міксер або блендер на дно і починайте вливати масло тонким струмком, акуратно збиваючи майонез. Через 2-3 хвилини соус почне густіти – після цього можна рухати блендером, щоб він рівномірно перемішався.
Майонез без яєць у домашніх умовах
Інгредієнти: 150 мл молока, 300 мл олії, 3 чайні ложки гірчиці, 2 ст. л. лимонного соку, ½ ч.л. солі.
Молоко і олію влийте у високу ємність для блендера або міксера, збивайте протягом декількох хвилин. Коли маса стане густою, додайте решту інгредієнтів майонезу і ще раз збийте до однорідності.
- Читайте, як приготувати хліб, якщо немає борошна. Це простий варіант для тих, хто має вдома вівсяну крупу.
- Читайте також на theLime, як зберігати сухарі, щоб вони не зіпсувалися в будинку та у підвалі.