Лайм

Як приготувати пісний пиріг-манник: простий рецепт

Для такого пирога потрібен мінімум інгредієнтів

В Україні вже 15-й день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. В умовах, що склалися, багато хто не може купити в магазинах звичні продукти, тому змушені пекти хліб і печиво. theLime вирішив поділитися з вами рецептом пирога-манника, який можна приготувати з інгредієнтів, які є практично у кожному будинку.

Інгредієнти: манна крупа (1 склянка), цукор (1 склянка), вода (1 склянка), розпушувач (10 г), ванілін (1 г), пшеничне борошно (4 ст. л.), рослинна олія (0,5 склянки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Манну крупу, цукор та ванілін висипаємо в миску. Додаємо до них рослинну олію без запаху та кип'ячену воду, яку попередньо потрібно остудити до кімнатної температури. Перемішуємо всі інгредієнти та залишаємо приблизно на півгодини, щоб манка набухла.

Потім додаємо розпушувач і перемішуємо. Можна залишити ще ненадовго, щоб пиріг вийшов ніжнішим.

Просіюємо через сито борошно і додаємо його до інших інгредієнтів, перемішуємо. По консистенції тісто повинне вийти як густа сметана.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або рослинною олією, а також присипаємо поверхню манкою. Виливаємо тісто у форму.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо в розігріту духову шафу і випікаємо близько 30 хвилин. Готовність пирога можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Виймаємо з духовки пиріг, накриваємо чистим рушником і чекаємо, поки він охолоне.

Подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні