Лайм

Як зробити вівсяне печиво без борошна та яєць: простий рецепт

Це корисний і ситний перекус

З 24 лютого тривають масовані обстріли українських територій з боку РФ. У деяких містах люди не мають можливості купити хліб – тому вже навчилися пекти його та різноманітні коржики, лаваші чи печиво. theLime ділиться з вами рецептом вівсяного печива, яке можна зробити без борошна.

Інгредієнти: вівсяні пластівці (100 г), банани (1 шт.), родзинки (30 г), розпушувач (0,5 ч. л.), ванілін або ванільний цукор (якщо є).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування такого печива знадобляться вівсяні пластівці "Геркулес" або плющена вівсянка. Замість яєць використовуватимемо банан – він добре зв'язуватиме всю масу.

Банан промиваємо під проточною водою, знімаємо з нього шкірку. Розминаємо його виделкою або подрібнюємо за допомогою блендера.

Приблизно половину вівсяних пластівців подрібнюємо за допомогою кавомолки – до стану борошна. Змішуємо з рештою вівсянки і бананом, додаємо, якщо є, ванілін або ванільний цукор, а також розпушувач. Якщо немає розпушувача – можна взяти соду, гашену оцтом. Перемішуємо все разом та залишаємо приблизно на 20 хвилин.

Родзинки заливаємо окропом приблизно на 10-15 хвилин. Якщо є, можна додати курагу або чорнослив, попередньо промивши їх і порізавши на шматочки. Висипаємо родзинки або сухофрукти у вівсяну масу і ретельно перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього ложкою невеликі порції тіста, формуючи печиво.

Ставимо деко в духовку і випікаємо близько 20-30 хвилин - вівсяне печиво має трохи підрум'янитися.

Виймаємо вівсяне печиво, чекаємо, поки воно охолоне, і подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні