Лайм

Як спекти пиріг з варенням: простий рецепт на кефірі

З таким рецептом впорається навіть господиня-початківець

Незважаючи на те, що в Україні вже понад два тижні не вщухають військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів, життя триває. І щоб підтримати свою родину чи захисників, багато господинь намагаються радувати їх смачними стравами. theLime підібрав для вас простий рецепт десерту, який можна зробити навіть під час війни.

Інгредієнти: кефір (1 склянка), яйце (2 шт.), варення (1 склянка), цукор (0,5 склянки), мука (2 склянки), сода (1 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор. Збиваємо вінчиком вручну або міксером до утворення білої піни. Додаємо в яєчну масу кефір та соду, перемішуємо.

Потім просіюємо борошно через сито – це необхідно для того, щоб випічка вийшла пишною та повітряною. Поступово всипаємо борошно до рідких інгредієнтів, перемішуємо, щоб не було грудочок.

Потім додаємо в тісто 1 склянку варення. Перемішуємо отриману масу.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та виливаємо в неї тісто.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо форму в неї та випікаємо приблизно 45 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки пиріг охолоне. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.

Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні