В Україні вже 16-й день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. У деяких містах люди в паніці запаслися хлібом та іншими продуктами, які вже починають псуватися. theLime вирішив поділитися з вами рецептом шарлотки, яку можна зробити з черствого хліба.
Інгредієнти: черствий білий хліб (300 г), яйця (2 шт.), яблуко (1 шт.), молоко (50 мл), кориця (за смаком), цукор (за смаком), апельсиновий джем (для подачі).
Приготування:
У миску розбиваємо яйце, трохи збиваємо його виделкою, змішуємо з молоком.
Черствий хліб нарізаємо середніми шматочками. Кожен із них макаємо в яєчно-молочну суміш і викладаємо на дно форми для випічки, змащеної вершковим маслом або рослинною олією. Таким чином формуємо основу шарлотки.
Яблука промиваємо у проточній воді, за бажанням зрізаємо з них шкірку, вирізаємо насіннєву коробку. Нарізаємо їх тонкими скибочками, посипаємо цукром та корицею, якщо вони у вас є.
Викладаємо шар яблук, а поверх них знову шар хліба, змоченого в яєчно-молочній суміші. Зверху присипаємо цукром.
Розігріваємо духовку до 200°С. Ставимо форму з шарлоткою і випікаємо пиріг приблизно 10-15 хвилин. Потім дістаємо і даємо йому охолонути.
Подаємо шарлотку із черствого хліба з апельсиновим джемом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати оладки без кефіру та яєць.
- Читайте також на theLime, як спекти пісний пиріг-манник.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.