Лайм

Як спекти шарлотку із черствого хліба: простий рецепт

Знадобляться інгредієнти, які є у кожної господині

В Україні вже 16-й день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. У деяких містах люди в паніці запаслися хлібом та іншими продуктами, які вже починають псуватися. theLime вирішив поділитися з вами рецептом шарлотки, яку можна зробити з черствого хліба.

Інгредієнти: черствий білий хліб (300 г), яйця (2 шт.), яблуко (1 шт.), молоко (50 мл), кориця (за смаком), цукор (за смаком), апельсиновий джем (для подачі).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, трохи збиваємо його виделкою, змішуємо з молоком.

Черствий хліб нарізаємо середніми шматочками. Кожен із них макаємо в яєчно-молочну суміш і викладаємо на дно форми для випічки, змащеної вершковим маслом або рослинною олією. Таким чином формуємо основу шарлотки.

Яблука промиваємо у проточній воді, за бажанням зрізаємо з них шкірку, вирізаємо насіннєву коробку. Нарізаємо їх тонкими скибочками, посипаємо цукром та корицею, якщо вони у вас є.

Викладаємо шар яблук, а поверх них знову шар хліба, змоченого в яєчно-молочній суміші. Зверху присипаємо цукром.

Розігріваємо духовку до 200°С. Ставимо форму з шарлоткою і випікаємо пиріг приблизно 10-15 хвилин. Потім дістаємо і даємо йому охолонути.

Подаємо шарлотку із черствого хліба з апельсиновим джемом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину