Лайм

Як зварити розсольник з перловкою та солоними огірками: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню смачною першою стравою

Навіть під час війни потрібно продовжувати стежити за харчуванням та збалансованим раціоном. Якщо дозволяють умови, кілька разів на тиждень необхідно варити перші страви – можна приготувати, наприклад, юшку із замороженої риби чи розсольник. theLime ділиться з вами простим рецептом цього супу з солоними огірками.

Інгредієнти: перловка (0,5 склянки), солоні огірки (2 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), картопля (2 шт.), бульйон (2,5 л), томатна паста – за бажанням (100 г), сіль (за смаком), перець (за смаком), зелень (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування розсольника можна заздалегідь зварити м'ясний бульйон з курки або яловичини або зробити пісний суп - на воді.

Перлову крупу промиваємо кілька разів у проточній воді. У гарячий бульйон додаємо перловку та варимо на середньому вогні.

Картоплю очищаємо, обполіскуємо у воді, нарізаємо середнім кубиком. Щоб вона не почорніла, заливаємо її холодною водою.

Солоні огірки тремо на дрібній терці.

Моркву, цибулю та часник очищаємо, промиваємо у воді. Моркву тремо на великій терці, цибулю та часник дрібно нарізаємо ножем.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо на ній цибулю, потім додаємо до неї моркву та часник. За бажанням у засмажку можна покласти також томатну пасту.

Через 20 хвилин після того, як почала варитися перловка, додаємо до неї картоплю, ще через 10 хвилин – засмажку. Солимо і перчимо розсольник за смаком.

Ще через 10 хвилин додаємо натерті солоні огірки. Проварюємо все разом 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь і даємо настоятися розсольнику. Якщо є – додаємо дрібно нарізану зелень.

Чекаємо, поки суп трохи охолоне, і подаємо до столу зі сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою