Навіть під час війни потрібно продовжувати стежити за харчуванням та збалансованим раціоном. Якщо дозволяють умови, кілька разів на тиждень необхідно варити перші страви – можна приготувати, наприклад, юшку із замороженої риби чи розсольник. theLime ділиться з вами простим рецептом цього супу з солоними огірками.
Інгредієнти: перловка (0,5 склянки), солоні огірки (2 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), картопля (2 шт.), бульйон (2,5 л), томатна паста – за бажанням (100 г), сіль (за смаком), перець (за смаком), зелень (за смаком).
Приготування:
Для приготування розсольника можна заздалегідь зварити м'ясний бульйон з курки або яловичини або зробити пісний суп - на воді.
Перлову крупу промиваємо кілька разів у проточній воді. У гарячий бульйон додаємо перловку та варимо на середньому вогні.
Картоплю очищаємо, обполіскуємо у воді, нарізаємо середнім кубиком. Щоб вона не почорніла, заливаємо її холодною водою.
Солоні огірки тремо на дрібній терці.
Моркву, цибулю та часник очищаємо, промиваємо у воді. Моркву тремо на великій терці, цибулю та часник дрібно нарізаємо ножем.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо на ній цибулю, потім додаємо до неї моркву та часник. За бажанням у засмажку можна покласти також томатну пасту.
Через 20 хвилин після того, як почала варитися перловка, додаємо до неї картоплю, ще через 10 хвилин – засмажку. Солимо і перчимо розсольник за смаком.
Ще через 10 хвилин додаємо натерті солоні огірки. Проварюємо все разом 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь і даємо настоятися розсольнику. Якщо є – додаємо дрібно нарізану зелень.
Чекаємо, поки суп трохи охолоне, і подаємо до столу зі сметаною.
- Раніше ми розповіли, як зварити смачний гороховий суп.
- Читайте також на theLime про різні способи, як зробити тісто на піцу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.