Лайм

Як зварити смачний гороховий суп: простий рецепт без м'яса

Суп виходить ситним та наваристим

В умовах війни, коли полиці у магазинах спустошені, господарки змушені готувати з тих продуктів, які є вдома. Раніше ми розповідали, як зварити юшку із замороженої риби, а тепер поділимося рецептом горохового супу, для приготування якого не потрібне м'ясо.

Інгредієнти: горох колотий (1 склянка), картопля (2-3 шт.), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), олія (2 ст.л.), лавровий лист (2 шт.), сіль, чорний мелений перець (за смаком), вода (2 л).

Фото: Pixabay

Приготування:

Горох промийте та замочіть на 1 годину. Потім воду злийте, а горох перекладіть у каструлю, в якій варитимете суп. Залийте чистою водою та доведіть до кипіння. Піну, що утворилася, зніміть ложкою і варіть горох до м'якості, близько години.

Тим часом підготуйте овочі. Цибулю подрібніть, моркву натріть на середній тертці. Спасеруйте на рослинній олії.

Картоплю наріжте невеликими брусочками та відправте у каструлю. Варіть до готовності приблизно 10-15 хвилин. Посоліть, поперчіть та додайте в суп обсмажені овочі. Додайте лавровий лист і варіть ще кілька хвилин.

Розлийте по тарілках і подавайте з підсушеним багетом, приправленим вершковим маслом, часником і зеленню або будь-яким іншим хлібом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг