Лайм

Як зварити смачний гороховий суп: простий рецепт без м'яса

Суп виходить ситним та наваристим

В умовах війни, коли полиці у магазинах спустошені, господарки змушені готувати з тих продуктів, які є вдома. Раніше ми розповідали, як зварити юшку із замороженої риби, а тепер поділимося рецептом горохового супу, для приготування якого не потрібне м'ясо.

Інгредієнти: горох колотий (1 склянка), картопля (2-3 шт.), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), олія (2 ст.л.), лавровий лист (2 шт.), сіль, чорний мелений перець (за смаком), вода (2 л).

Фото: Pixabay

Приготування:

Горох промийте та замочіть на 1 годину. Потім воду злийте, а горох перекладіть у каструлю, в якій варитимете суп. Залийте чистою водою та доведіть до кипіння. Піну, що утворилася, зніміть ложкою і варіть горох до м'якості, близько години.

Тим часом підготуйте овочі. Цибулю подрібніть, моркву натріть на середній тертці. Спасеруйте на рослинній олії.

Картоплю наріжте невеликими брусочками та відправте у каструлю. Варіть до готовності приблизно 10-15 хвилин. Посоліть, поперчіть та додайте в суп обсмажені овочі. Додайте лавровий лист і варіть ще кілька хвилин.

Розлийте по тарілках і подавайте з підсушеним багетом, приправленим вершковим маслом, часником і зеленню або будь-яким іншим хлібом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати