В умовах війни, коли полиці у магазинах спустошені, господарки змушені готувати з тих продуктів, які є вдома. Раніше ми розповідали, як зварити юшку із замороженої риби, а тепер поділимося рецептом горохового супу, для приготування якого не потрібне м'ясо.

Інгредієнти: горох колотий (1 склянка), картопля (2-3 шт.), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), олія (2 ст.л.), лавровий лист (2 шт.), сіль, чорний мелений перець (за смаком), вода (2 л).

Фото: Pixabay

Приготування:

Горох промийте та замочіть на 1 годину. Потім воду злийте, а горох перекладіть у каструлю, в якій варитимете суп. Залийте чистою водою та доведіть до кипіння. Піну, що утворилася, зніміть ложкою і варіть горох до м'якості, близько години.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Тим часом підготуйте овочі. Цибулю подрібніть, моркву натріть на середній тертці. Спасеруйте на рослинній олії.

Картоплю наріжте невеликими брусочками та відправте у каструлю. Варіть до готовності приблизно 10-15 хвилин. Посоліть, поперчіть та додайте в суп обсмажені овочі. Додайте лавровий лист і варіть ще кілька хвилин.

Розлийте по тарілках і подавайте з підсушеним багетом, приправленим вершковим маслом, часником і зеленню або будь-яким іншим хлібом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.