Лайм

Як приготувати пишні сирники на сковороді: рецепт без борошна

Це чудовий варіант для сніданку

Три тижні на території України триває війна через агресію Росії. В умовах, що склалися, багато людей не можуть купити в магазинах звичні продукти, тому змушені самостійно робити сир з кислого молока або ж варити домашнє згущене молоко. theLime підготував для вас простий рецепт сирників, які можна зробити без борошна.

Інгредієнти: сир (370 г), яйце (1 шт.), цукор (3 ч. л.), ванільний цукор (1 ч. л.), манна крупа (5-7 ст. л.), крохмаль (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування сирників можна взяти сир будь-якої жирності. Якщо він крупнозернистий – перетираємо через сито або перебиваємо блендером.

Додаємо до сиру цукор, ванільний цукор, якщо є, та яйце. Перемішуємо, потім всипаємо 3-4 ст. л. манки – сирна маса має бути не надто рідкою. Залишаємо її приблизно на 15-20 хвилин, щоб манка розбухла.

Для паніровки змішуємо манку, що залишилася, з крохмалем або ж можна використовувати панірувальні сухарі.

Висипаємо паніровку на стіл, а зверху викладаємо сирну масу, обвалюємо в манці і формуємо з неї "ковбаску". Гострим ножем розрізаємо її на шматочки шириною близько 2 см і розминаємо руками, щоб вийшли сирники.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї сирники і обсмажуємо спочатку з одного боку до золотистої скоринки (приблизно 7-10 хвилин), потім перевертаємо на іншу. Готові сирники можна викласти на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо апетитні сирники на сніданок або як перекус зі сметаною або варенням.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні