Лайм

Як приготувати домашнє згущене молоко: простий рецепт з двох інгредієнтів

Зробити його зовсім нескладно

В Україні вже три тижні не вщухають воєнні дії через агресивне вторгнення російських окупантів. У багатьох населених пунктах продовжуються перебої з поставками товарів у магазини, тому господині намагаються виходити з цієї ситуації – наприклад, печуть хліб, коржики та лаваші. theLime підібрав для вас простий рецепт згущеного молока, яке можна зробити в домашніх умовах, щоб урізноманітнити свій сніданок або перекус.

Інгредієнти: молоко (1 л), цукор (1 склянка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування домашнього згущеного молока найкраще підійде незбиране молоко з найвищим відсотком жирності. Якщо ж молоко - з не дуже великою жирністю, то додаємо на самому початку варіння невеликий шматочок вершкового масла. Варять згущене молоко і з сухого або козячого молока, а також із вершків.

У каструлю з товстим дном і високими бортиками (як варіант - чавунну) виливаємо молоко. Ставимо на середній вогонь і висипаємо цукор. Якщо є, також можна додати ванілін або ванільний цукор.

Доводимо молоко до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо варитися приблизно на 1,5-2 години, можна і довше. При цьому кожні 5 хвилин потрібно помішувати. Молоко під час варіння зменшуватиметься у розмірах.

Через зазначений проміжок часу згущене молоко стане густим і трохи потемнішає. Вимикаємо вогонь і чекаємо, доки воно повністю охолоне.

Холодне згущене молоко можна перелити в банки і поставити в холодильник.

Подаємо до столу до оладок або млинців і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати