Лайм

Як зварити смачний молочний кисіль: прості рецепти густого напою

Він сподобається і дітям, і дорослим

Під час війни необхідно ще ретельніше стежити за раціоном своїх близьких, особливо дітей. Урізноманітнити звичне меню можна ряжанкою, яку легко приготувати в домашніх умовах із молока та сметани, або молочним киселем. theLime ділиться з вами простими рецептами на борошні і крохмалі.

Молочний кисіль із борошном

Інгредієнти: молоко (1 л), яйце (1 шт.), цукор (3 ст. л.), борошно (3 ст. л. з гіркою), ванільний цукор (за смаком), сіль (щіпка).

Приготування:

200 мл молока змішуємо в невеликому посуді з яйцем та борошном до однорідності. Молоко, що залишилося, виливаємо в каструлю, додаємо цукор і сіль. Ставимо на плиту і чекаємо, поки воно закипить. Потім виливаємо сюди молочно-яєчну суміш та проварюємо на слабкому вогні 3 хвилини. Якщо є – додаємо ванільний цукор та невеликий шматочок вершкового масла. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки напій трохи охолоне.

Фото: pinterest.com

Молочний кисіль із крохмалем

Інгредієнти: молоко (500 мл), картопляний крохмаль (1 ст. л.), ванільний цукор (0,5 ч. л.), цукор (2,5 ст. л.), тертий шоколад (1 ст. л.).

Приготування:

У глибокий посуд висипаємо картопляний крохмаль. Тонкою цівкою виливаємо в нього половину молока і помішуємо, щоб не було грудочок. Молоко, що залишилося, переливаємо в каструлю, додаємо ванільний цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо температуру і виливаємо розведений у молоці крохмаль. Варимо приблизно 2-3 хвилини, потім знімаємо з плити. Можна подавати гарячим, посипавши тертим шоколадом, або ж остудити.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні