Під час війни необхідно ще ретельніше стежити за раціоном своїх близьких, особливо дітей. Урізноманітнити звичне меню можна ряжанкою, яку легко приготувати в домашніх умовах із молока та сметани, або молочним киселем. theLime ділиться з вами простими рецептами на борошні і крохмалі.
Молочний кисіль із борошном
Інгредієнти: молоко (1 л), яйце (1 шт.), цукор (3 ст. л.), борошно (3 ст. л. з гіркою), ванільний цукор (за смаком), сіль (щіпка).
Приготування:
200 мл молока змішуємо в невеликому посуді з яйцем та борошном до однорідності. Молоко, що залишилося, виливаємо в каструлю, додаємо цукор і сіль. Ставимо на плиту і чекаємо, поки воно закипить. Потім виливаємо сюди молочно-яєчну суміш та проварюємо на слабкому вогні 3 хвилини. Якщо є – додаємо ванільний цукор та невеликий шматочок вершкового масла. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки напій трохи охолоне.
Молочний кисіль із крохмалем
Інгредієнти: молоко (500 мл), картопляний крохмаль (1 ст. л.), ванільний цукор (0,5 ч. л.), цукор (2,5 ст. л.), тертий шоколад (1 ст. л.).
Приготування:
У глибокий посуд висипаємо картопляний крохмаль. Тонкою цівкою виливаємо в нього половину молока і помішуємо, щоб не було грудочок. Молоко, що залишилося, переливаємо в каструлю, додаємо ванільний цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо температуру і виливаємо розведений у молоці крохмаль. Варимо приблизно 2-3 хвилини, потім знімаємо з плити. Можна подавати гарячим, посипавши тертим шоколадом, або ж остудити.
- Раніше ми розповіли, як правильно варити каву в турці.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашнє згущене молоко.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.