В Україні вже понад три тижні продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів, тому люди зіткнулися з дефіцитом їжі та товарів першої необхідності. Чимало господинь навчилися пекти різні види хліба, наприклад, листкові коржики з цибулею або лаваші. theLime підготував для вас найпростіший рецепт коржиків, які можна зробити на сухій сковороді.
Інгредієнти: борошно (600 г), кефір (500 мл), сіль (1 ч. л.), сода (1 ч. л.).
Приготування:
У глибокій мисці змішуємо кефір, сіль та соду. Борошно просіюємо через сито і додаємо до інших інгредієнтів – має вийти густе та липке тісто. Накриваємо його чистим рушником або харчовою плівкою і залишаємо приблизно на 30 хвилин, щоб воно "відпочило".
Потім поділяємо тісто на три частини. З кожної формуємо круглий коржик товщиною приблизно 1-3 см.
Сковороду розігріваємо без олії. Викладаємо на неї коржик і накриваємо кришкою. Випікаємо на сильному вогні під закритою кришкою приблизно 5-6 хвилин, потім перевертаємо на іншу сторону і тримаємо стільки ж.
Знімаємо готовий коржик, загортаємо в чистий рушник і випікаємо решту.
Подаємо до столу замість хліба.
- Раніше ми розповіли, що зробити із черствого хліба.
- Читайте також на theLime, як приготувати булочки на сухій сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.