Лайм

Як спекти коржики на сухій сковороді: простий рецепт без олії

Для їх приготування потрібно лише кілька інгредієнтів

В Україні вже понад три тижні продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів, тому люди зіткнулися з дефіцитом їжі та товарів першої необхідності. Чимало господинь навчилися пекти різні види хліба, наприклад, листкові коржики з цибулею або лаваші. theLime підготував для вас найпростіший рецепт коржиків, які можна зробити на сухій сковороді.

Інгредієнти: борошно (600 г), кефір (500 мл), сіль (1 ч. л.), сода (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо кефір, сіль та соду. Борошно просіюємо через сито і додаємо до інших інгредієнтів – має вийти густе та липке тісто. Накриваємо його чистим рушником або харчовою плівкою і залишаємо приблизно на 30 хвилин, щоб воно "відпочило".

Потім поділяємо тісто на три частини. З кожної формуємо круглий коржик товщиною приблизно 1-3 см.

Сковороду розігріваємо без олії. Викладаємо на неї коржик і накриваємо кришкою. Випікаємо на сильному вогні під закритою кришкою приблизно 5-6 хвилин, потім перевертаємо на іншу сторону і тримаємо стільки ж.

Знімаємо готовий коржик, загортаємо в чистий рушник і випікаємо решту.

Подаємо до столу замість хліба.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні