У багатьох населених пунктах через військові дії продовжуються перебої з поставками товарів у магазини, тому господині намагаються виходити з цієї ситуації – наприклад, печуть різні варіанти хліба та коржиків, а також роблять домашній майонез. theLime ділиться з вами рецептом гірчиці, яку легко приготувати під час війни, щоб урізноманітнити страви.
Інгредієнти: огірковий розсіл (300 мл), порошок гірчиці (100 г), рослинна олія (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.).
Приготування:
Для приготування гірчиці можна взяти будь-який розсіл – огірковий, помідорний чи капустяний.
Огірковий розсіл відціджуємо та переливаємо в каструлю. Потім трохи підігріваємо його, щоб він став кімнатної температури або трохи теплішим.
Всипаємо в розсіл гірчичний порошок і ретельно перемішуємо. Потім додаємо рослинну олію та перемішуємо ще раз. Якщо потрібно, додаємо трохи цукру та солі за смаком.
Перекладаємо гірчицю в баночку, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися в теплому місці мінімум на 2-3 години, можна і всю ніч (8-9 годин).
Потім подає соус до різних страв. Готову гірчицю потрібно зберігати у холодильнику.
- Раніше ми розповіли, чим замінити розпушувач тіста в домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашнє згущене молоко з двох інгредієнтів.