Лайм

Як зробити гостру гірчицю в домашніх умовах: рецепт на розсолі

Такий соус додасть пікантності стравам

У багатьох населених пунктах через військові дії продовжуються перебої з поставками товарів у магазини, тому господині намагаються виходити з цієї ситуації – наприклад, печуть різні варіанти хліба та коржиків, а також роблять домашній майонез. theLime ділиться з вами рецептом гірчиці, яку легко приготувати під час війни, щоб урізноманітнити страви.

Інгредієнти: огірковий розсіл (300 мл), порошок гірчиці (100 г), рослинна олія (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування гірчиці можна взяти будь-який розсіл – огірковий, помідорний чи капустяний.

Огірковий розсіл відціджуємо та переливаємо в каструлю. Потім трохи підігріваємо його, щоб він став кімнатної температури або трохи теплішим.

Всипаємо в розсіл гірчичний порошок і ретельно перемішуємо. Потім додаємо рослинну олію та перемішуємо ще раз. Якщо потрібно, додаємо трохи цукру та солі за смаком.

Перекладаємо гірчицю в баночку, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися в теплому місці мінімум на 2-3 години, можна і всю ніч (8-9 годин).

Потім подає соус до різних страв. Готову гірчицю потрібно зберігати у холодильнику.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами