Лайм

Як приготувати смачні солоні сирники з картоплею: простий рецепт

Поекспериментуйте з улюбленою стравою

Багато хто з нас полюбляє експериментувати з класичними рецептами страв. І якщо ви вже робили сирники з бринзою та зеленню, цього разу приготуйте незвичні солоні сирники з картоплею. theLime підготував для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: картопля (500 г), сир (400 г), яйця (2 шт.), пшеничне борошно (2 ст. л.), соняшникова олія (0,5 склянки), сіль (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Промиваємо під проточною водою картоплю, очищаємо її від шкірки і ріжемо середнім кубиком. Ставимо на плиту каструлю з водою, кидаємо в неї картоплю і відварюємо до готовності – приблизно 20-30 хвилин після закипання.

У велику миску викладаємо сир і додаємо туди курячі яйця. Їх попередньо необхідно промити під проточною водою та розбити в окрему піалу, щоб у сир не потрапили залишки шкаралупи, і щоб не зіпсувати інші інгредієнти – оскільки яйця можуть бути несвіжими.

За допомогою блендера перебиваємо сир і яйця – має вийде однорідна маса. Якщо немає блендера, сир можна перетерти через сито, а потім перемішати з яйцями.

З картоплі зливаємо воду і давимо її за допомогою товкачки у пюре - у цьому випадку не можна використовувати блендер, щоб картопля не перетворилася на щось подібне до неїстівного клейстеру. Чекаємо, поки вона трохи охолоне, і змішуємо із сирною масою.

Перемішуємо ложкою або руками, додаємо сіль та трохи борошна. Якщо маса тепла, даємо їй ще час охолонути, інакше вона прилипатиме до рук. Потім формуємо круглі сирники і трохи розплющуємо їх. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 12 штук.

Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії. Викладаємо на неї солоні сирники з картоплею і просмажуємо під кришкою спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім - з другого ще 3-4 хвилини.

Перекладаємо на тарілку, смажимо другу партію. Можна вистелити її паперовими рушниками та промокнути сирники від зайвої олії.

Подаємо апетитні картопляні сирники до столу зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців