Кожна господиня намагається урізноманітнити меню своєї родини смачними та корисними стравами. Особливу увагу у раціоні необхідно приділити першим стравам. І якщо ви вже готували суп із твердого сиру, цього разу зробіть капустняк із пшоном. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: м'ясо (1 кг), картопля (3-4 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), квашена капуста (400 г), пшоно (0,5 склянки), томатна паста (3 ст. л), рослинна олія (3 ст. л.), сіль, перець, часник, зелень.
Приготування:
Спочатку займемося приготуванням бульйону. Для цього необхідно підготувати будь-яке м'ясо: яловичину, свинину чи курку. М'ясо промиваємо у воді та відправляємо варити у велику каструлю. Після того, як рідина закипить, на поверхні почне утворюватися піна – знімаємо її ложкою та варимо далі. Після того, як бульйон буде готовий, проціджуємо його. М'ясо нарізаємо маленькими шматочками та знову відправляємо в каструлю.
Пшоно промиваємо кілька разів у проточній воді. Додаємо його в бульйон і варимо приблизно 30 хвилин після закипання.
Картоплю, цибулю та моркву чистимо і споліскуємо у воді. Картоплю нарізаємо середнім кубиком, моркву тремо на терці та додаємо в каструлю з пшоном. Цибулю подрібнюємо ножем, а часник пропускаємо через прес.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо на ній цибулю та часник, потім додаємо томатну пасту і тушкуємо все разом 2-3 хвилини. Відправляємо засмажку в суп після того, як картопля стане м'якою.
Наприкінці додаємо в суп квашену капусту, солимо і перчимо до смаку. Проварюємо ще близько 5 хвилин та знімаємо з плити.
Подаємо до столу з дрібно нарізаною зеленню та сметаною.
- Раніше ми розповіли, як приготувати чанахі з м'ясом та квасолею.
- Читайте також на theLime, як правильно варити суп харчо.