Лайм

Як правильно варити сирний суп: простий рецепт із твердого сиру

Такий суп сподобається і дітям, і дорослим

Під час війни слід намагатися стежити за звичним раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус або бактеріальну інфекцію. Тому по можливості слід харчуватися рідкою та теплою їжею, наприклад, юшкою із замороженої риби або супами. theLime підібрав для вас простий рецепт сирного супу.

Інгредієнти: картопля (2-3 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), сир твердий (150 г), вершки 20% (150-200 мл), вода (800 мл), сіль, перець, паприка, гострий перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Цибулю та моркву споліскуємо у воді, чистимо від лушпиння та шкірки. Ріжемо довільним чином - бо суп потім будемо перебивати в блендері до консистенції пюре.

Картоплю очищаємо, промиваємо під проточною водою та нарізаємо невеликими брусочками.

Підготовлені овочі перекладаємо в каструлю та заливаємо відфільтрованою водою, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Потім варимо на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин – за цей час вода має практично повністю википіти. Знімаємо з вогню та подрібнюємо зварені овочі за допомогою блендера.

Твердий сир тремо на середній терці. Додаємо його в овочеве пюре, заливаємо вершками, солимо і перчимо до смаку. Знову ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння, за бажанням додаємо паприку та гострий перець, періодично перемішуємо. Чекаємо, поки сир повністю розплавиться - на це піде близько 4-5 хвилин.

Знімаємо з плити та подаємо до столу. До сирного супу можна підсмажити грінки.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні