Молозиво – перше молоко корови, отримане відразу ж після отелення. У духовці з нього готують смачний та корисний десерт, але за умов війни в Україні придбати такий продукт зовсім не просто. Втім, приготувати смачне молозиво можна зі звичайного магазинного молока та солодкого згущеного молока. Ділимося рецептом, який сподобається дітям та дорослим.
Інгредієнти: молоко (2 склянки), яйця (5 штук), згущене молоко (5 столових ложок), ванілін (за смаком).
Приготування:
Яйця збиваємо у мисці за допомогою міксера, додаємо згущене молоко і ще раз збиваємо.
Додаємо дві склянки молока та ванілін для аромату, добре перемішуємо. Суміш має бути однорідною, без грудочок.
Отриману масу переливаємо у форму для запікання із глини, скла, кераміки. Ставимо в розігріту до 150 градусів духовку і залишаємо на годину. На готовому домашньому молозиві зверху утворюється рум'яна коричнева скоринка, після чого його можна діставати.
Молозиво з магазинного молока зі згущеним молоком буде пружним і пористим. Перед вживанням рекомендуємо охолодити десерт у холодильнику – так він буде ще смачнішим.
- Читайте, як приготувати гарячий шоколад із какао-порошку. Такий напій можна зробити замість кави.
- Спробуйте також рецепт ніжного бісквітного рулету з варенням.