Лайм

Як приготувати домашнє молозиво з магазинного молока?

Оригінальний десерт порадує смаком

Молозиво – перше молоко корови, отримане відразу ж після отелення. У духовці з нього готують смачний та корисний десерт, але за умов війни в Україні придбати такий продукт зовсім не просто. Втім, приготувати смачне молозиво можна зі звичайного магазинного молока та солодкого згущеного молока. Ділимося рецептом, який сподобається дітям та дорослим.

Інгредієнти: молоко (2 склянки), яйця (5 штук), згущене молоко (5 столових ложок), ванілін (за смаком).

Фото: Wikipedia

Приготування:

Яйця збиваємо у мисці за допомогою міксера, додаємо згущене молоко і ще раз збиваємо.

Додаємо дві склянки молока та ванілін для аромату, добре перемішуємо. Суміш має бути однорідною, без грудочок.

Отриману масу переливаємо у форму для запікання із глини, скла, кераміки. Ставимо в розігріту до 150 градусів духовку і залишаємо на годину. На готовому домашньому молозиві зверху утворюється рум'яна коричнева скоринка, після чого його можна діставати.

Молозиво з магазинного молока зі згущеним молоком буде пружним і пористим. Перед вживанням рекомендуємо охолодити десерт у холодильнику – так він буде ще смачнішим.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні