Лайм

Як приготувати домашнє молозиво з магазинного молока?

Оригінальний десерт порадує смаком

Молозиво – перше молоко корови, отримане відразу ж після отелення. У духовці з нього готують смачний та корисний десерт, але за умов війни в Україні придбати такий продукт зовсім не просто. Втім, приготувати смачне молозиво можна зі звичайного магазинного молока та солодкого згущеного молока. Ділимося рецептом, який сподобається дітям та дорослим.

Інгредієнти: молоко (2 склянки), яйця (5 штук), згущене молоко (5 столових ложок), ванілін (за смаком).

Фото: Wikipedia

Приготування:

Яйця збиваємо у мисці за допомогою міксера, додаємо згущене молоко і ще раз збиваємо.

Додаємо дві склянки молока та ванілін для аромату, добре перемішуємо. Суміш має бути однорідною, без грудочок.

Отриману масу переливаємо у форму для запікання із глини, скла, кераміки. Ставимо в розігріту до 150 градусів духовку і залишаємо на годину. На готовому домашньому молозиві зверху утворюється рум'яна коричнева скоринка, після чого його можна діставати.

Молозиво з магазинного молока зі згущеним молоком буде пружним і пористим. Перед вживанням рекомендуємо охолодити десерт у холодильнику – так він буде ще смачнішим.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами