Омлет - одна з найпростіших страв, яку можна зробити нашвидкуруч. Його готують із молоком, сметаною і навіть із майонезом. Для пишного омлету не обов'язково використовувати багато яєць, поживний сніданок або перекуc можна приготувати і з одного яйця.
Інгредієнти: яйце (1 шт.), молоко (4 ст.л.), мука (2 ст.л.), сіль (за смаком), свіжа зелень (за бажанням).
Приготування:
Візьміть ємність, в якій збиватимете омлет. Розбийте яйце, додайте сіль і збийте виделкою або вінчиком до утворення легкої піни. Влийте молоко і добре перемішайте. Додайте борошно і знову збийте, поки маса не стане однорідною. Якщо суміш вийшла занадто густою, можна додати пару ложок води, краще мінеральної. За бажанням до омлету можна додати свіжу зелень.
Сковороду розігрійте, налийте трохи олії і вилийте яєчну суміш. Готуйте під кришкою близько двох хвилин, потім акуратно переверніть і смажте до готовності.
- Раніше ми розповідали, як приготувати смачні оладки з вівсянкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати в духовці млинці з сиром.