Лайм

Як приготувати домашній квас із березового соку: простий рецепт

Побалуйте своїх рідних смачним напоєм

Якщо ви зібрали навесні свіжий березовий сік у лісі, його можна законсервувати або зробити з нього смачний квас. Існує величезна кількість способів, як його приготувати, а саме з кавою, ячменем, родзинками, сухофруктами, хлібом, дріжджами, апельсином, медом та лимоном. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: березовий сік (5 л), родзинки (50 г), цукор (200 г), лимон (2 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати закваску у стерильній банці.

Банку ретельно миємо під проточною водою з харчовою содою. Її можна простерилізувати швидким способом, просто обдавши окропом, або ж у мікрохвильовій печі з невеликою кількістю води - ставимо на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.

Потім в цю банку додаємо немиті родзинки, 1 ст. л. цукру та 300 мл теплого березового соку. Розмішуємо, накриваємо марлею і ставимо в темне місце - там закваска має постояти приблизно 3-4 дні за кімнатної температури.

Для приготування квасу березовий сік проціджуємо через 2-3 шари чистої марлі. Це необхідно для того, щоб у продукт не потрапили пил, бруд, різне сміття та комахи.

Лимони промиваємо під проточною водою, зрізаємо з них шкірку і вичавлюємо сік.

У відціджений березовий сік додаємо цедру і сік лимона, цукор і закваску. Все перемішуємо, накриваємо марлею і залишаємо настоюватися при кімнатній температурі на 12-14 годин. Потім фільтруємо, розливаємо у пляшки та ставимо в холодильник.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні