Лайм

Як приготувати ліниві голубці в томатно-сметанному соусі: простий рецепт

Зробити їх набагато простіше, ніж класичні голубці

Багато господинь за останні кілька тижнів зіткнулися з тим, що їм довелося не лише покинути свої будинки, а й готувати нові для себе страви з інгредієнтів, які є під рукою. І якщо ви вже робили свинячу рульку в духовці, цього разу урізноманітніть своє меню лінивими голубцями. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: м'ясний фарш (600 г), рис (60 г), білокачанна капуста (300 г), морква (1 шт.), цибуля (2 шт.), рослинна олія (40 мл), пшеничне борошно (1 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), спеції (за смаком), вершкове масло (30 г), сметана (200 мл), томатний соус (2 ст. л.), вода (100 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для фаршу найкраще взяти свинину та курку або будь-яке м'ясо, яке є. Промиваємо м'ясо під проточною водою, розрізаємо на невеликі шматочки та пропускаємо через м'ясорубку.

Рис кілька разів промиваємо у проточній воді. Заливаємо рис відфільтрованою водою та доводимо до кипіння. Після цього варимо на середньому вогні близько 5-7 хвилин – до напівготовності. Потім відкидаємо його на друшляк і промиваємо холодною водою.

Капусту очищаємо від млявого та верхнього листя, промиваємо. Дрібно нарізаємо ножем чи за допомогою кухонного комбайна.

Цибулю та моркву промиваємо та очищаємо. Цибулю ріжемо дрібним кубиком, моркву тремо на дрібній терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і просмажуємо на середньому вогні моркву - близько 3 хвилин, потім додаємо до неї цибулю та тушкуємо все разом ще 5 хвилин. Обсмажені овочі поділяємо на 2 рівні частини.

У глибокій мисці змішуємо фарш, рис, капусту, половину обсмажених овочів, вершкове масло, а також сіль та будь-які спеції за смаком. Добре вимішуємо руками та формуємо голубці овальної або круглої форми.

Беремо невелику каструлю і кип'ятимо у ній воду. За допомогою шумівки опускаємо кожен лінивий голубець на 30-40 секунд в киплячу воду, потім швидко дістаємо і перекладаємо у форму для запікання.

До обсмаженої цибулі та моркви додаємо борошно і перемішуємо. Викладаємо все це на ліниві голубці у формі.

У глибокому посуді з'єднуємо сметану та томатну пасту, соус або кетчуп. Додаємо трохи води та спеції, якщо це необхідно. Перемішуємо до однорідності та виливаємо поверх обсмажених овочів та голубців.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Накриваємо форму для випічки фольгою і ставимо її в гарячу духову шафу приблизно на 1 годину. За 10-15 хвилин до закінчення знімаємо фольгу і запікаємо ліниві голубці до готовності.

Подаємо апетитні ліниві голубці до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати