Лайм

Як зварити курячий суп із сочевицею: простий рецепт на обід

Суп із сочевиці рецепт - як приготувати на курячому бульйоні

Сочевиця - рослина сімейства бобових, чиє насіння багате на білок і чудово підходить для приготування гарнірів і супів. Якщо у вас є куряче м'ясо, рекомендуємо рецепт ситного супу з червоною або зеленою сочевицею.

Інгредієнти: курка (500 г), сочевиця (100 г), картопля (300 г), морква (2 шт), цибуля ріпчаста (1 шт.), рослинна олія (2 ст.л.), сіль та перець за смаком.

Фото: Getty Images

Приготування:

Курку вимити, нарізати на шматочки і відварити в 2 л води. Бульйон повинен готуватися близько години, після чого м'ясо можна дістати з каструлі.

Овочі вимити, почистити від шкірки і подрібнити: цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на великій тертці, картоплю нарізати брусочками.

Цибулю обсмажити на олії до прозорості, після чого додати моркву і теж обсмажити до красивого золотистого кольору.

У каструлю з підсоленим бульйоном покладіть картоплю і варіть на помірному вогні. Коли він закипить, додайте сочевицю. Червону треба варити близько 5 хвилин, зелену – не більше 15 хвилин.

Останніми (за 5 хвилин до готовності) у курячий суп із сочевицею кладуть цибулю та моркву. За бажання страву можна приправити спеціями - чорним меленим перцем або паприкою.

При подачі в готовий суп із сочевицею покладіть шматочки курки. Смачного!

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину