Лайм

Як зварити курячий суп із сочевицею: простий рецепт на обід

Суп із сочевиці рецепт - як приготувати на курячому бульйоні

Сочевиця - рослина сімейства бобових, чиє насіння багате на білок і чудово підходить для приготування гарнірів і супів. Якщо у вас є куряче м'ясо, рекомендуємо рецепт ситного супу з червоною або зеленою сочевицею.

Інгредієнти: курка (500 г), сочевиця (100 г), картопля (300 г), морква (2 шт), цибуля ріпчаста (1 шт.), рослинна олія (2 ст.л.), сіль та перець за смаком.

Фото: Getty Images

Приготування:

Курку вимити, нарізати на шматочки і відварити в 2 л води. Бульйон повинен готуватися близько години, після чого м'ясо можна дістати з каструлі.

Овочі вимити, почистити від шкірки і подрібнити: цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на великій тертці, картоплю нарізати брусочками.

Цибулю обсмажити на олії до прозорості, після чого додати моркву і теж обсмажити до красивого золотистого кольору.

У каструлю з підсоленим бульйоном покладіть картоплю і варіть на помірному вогні. Коли він закипить, додайте сочевицю. Червону треба варити близько 5 хвилин, зелену – не більше 15 хвилин.

Останніми (за 5 хвилин до готовності) у курячий суп із сочевицею кладуть цибулю та моркву. За бажання страву можна приправити спеціями - чорним меленим перцем або паприкою.

При подачі в готовий суп із сочевицею покладіть шматочки курки. Смачного!

Новини партнерів

Читайте також

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння

Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому

Приготуйте медовик з вишневою начинкою - вона додасть торту приємну кислинку