Сочевиця - рослина сімейства бобових, чиє насіння багате на білок і чудово підходить для приготування гарнірів і супів. Якщо у вас є куряче м'ясо, рекомендуємо рецепт ситного супу з червоною або зеленою сочевицею.
Інгредієнти: курка (500 г), сочевиця (100 г), картопля (300 г), морква (2 шт), цибуля ріпчаста (1 шт.), рослинна олія (2 ст.л.), сіль та перець за смаком.
Приготування:
Курку вимити, нарізати на шматочки і відварити в 2 л води. Бульйон повинен готуватися близько години, після чого м'ясо можна дістати з каструлі.
Овочі вимити, почистити від шкірки і подрібнити: цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на великій тертці, картоплю нарізати брусочками.
Цибулю обсмажити на олії до прозорості, після чого додати моркву і теж обсмажити до красивого золотистого кольору.
У каструлю з підсоленим бульйоном покладіть картоплю і варіть на помірному вогні. Коли він закипить, додайте сочевицю. Червону треба варити близько 5 хвилин, зелену – не більше 15 хвилин.
Останніми (за 5 хвилин до готовності) у курячий суп із сочевицею кладуть цибулю та моркву. За бажання страву можна приправити спеціями - чорним меленим перцем або паприкою.
При подачі в готовий суп із сочевицею покладіть шматочки курки. Смачного!
- Раніше ми розповідали, як правильно варити сирний суп із твердого сиру.
- Читайте також на theLime, як зварити смачну солянку з ковбасою без м'яса.