Якщо ви не знаєте, чим побалувати своїх близьких, приготуйте тирамісу. Це італійський багатошаровий десерт, до складу якого входять сир маскарпоне, кава, курячі яйця, цукор та печиво савоярді. theLime ділиться з вами рецептом печива, яке є основним інгредієнтом десерту.
Інгредієнти: борошно (100 г), цукор (100 г), яйця (4 шт.), цукрова пудра (2 ст. л.).
Приготування:
Яйця акуратно розділяємо на білки та жовтки. Білки перекладаємо в чистий та сухий посуд, прибираємо в холодильник, щоб вони стали холодними. У жовтки додаємо половину цукру і збиваємо міксером близько 3 хвилин.
Холодні білки дістаємо з холодильника та збиваємо разом із цукром до стану стійких піків. Тобто, якщо перевернути посуд догори дном, вони не повинні з нього випадати.
В окремий посуд просіюємо борошно.
У збиті жовтки додаємо чверть збитих білків і просіяне борошно. Перемішуємо міксером на низькій швидкості. Потім частинами вмішуємо в тісто інші білки, акуратно перемішуючи тісто лопаткою зверху вниз, щоб маса не осіла.
Перекладаємо тісто в кондитерський мішок із круглою насадкою діаметром 10 мм. Якщо немає кондитерського мішка, можна просто перекласти його в цупкий целофановий пакет і відрізати кінчик.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Деко застилаємо пергаментним папером. Відсаджуємо на нього довгасте печиво: довжиною приблизно 10-11 см і шириною 1,5 см. Не забуваємо, що між ними має бути невелика відстань, щоб печива не злиплися при випіканні. З такої кількості тіста має вийти 25-28 штук. Зверху посипаємо їх цукровою пудрою.
Ставимо деко з печивом савоярді в гарячу духовку і випікаємо близько 6-10 хвилин - до золотистого кольору. Потім виймаємо, перекладаємо їх на решітку і чекаємо, доки вони охолонуть.
Потім готуємо з печива десерт тірамісу або прикрашаємо будь-який торт і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати торт без випічки з печива та згущеного молока.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжне сирне печиво Трикутники.