Лайм

Як приготувати бісквітне печиво Савоярді: простий рецепт основи тирамісу та тортів

Якщо під рукою немає фабричного печива

Якщо ви не знаєте, чим побалувати своїх близьких, приготуйте тирамісу. Це італійський багатошаровий десерт, до складу якого входять сир маскарпоне, кава, курячі яйця, цукор та печиво савоярді. theLime ділиться з вами рецептом печива, яке є основним інгредієнтом десерту.

Інгредієнти: борошно (100 г), цукор (100 г), яйця (4 шт.), цукрова пудра (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця акуратно розділяємо на білки та жовтки. Білки перекладаємо в чистий та сухий посуд, прибираємо в холодильник, щоб вони стали холодними. У жовтки додаємо половину цукру і збиваємо міксером близько 3 хвилин.

Холодні білки дістаємо з холодильника та збиваємо разом із цукром до стану стійких піків. Тобто, якщо перевернути посуд догори дном, вони не повинні з нього випадати.

В окремий посуд просіюємо борошно.

У збиті жовтки додаємо чверть збитих білків і просіяне борошно. Перемішуємо міксером на низькій швидкості. Потім частинами вмішуємо в тісто інші білки, акуратно перемішуючи тісто лопаткою зверху вниз, щоб маса не осіла.

Перекладаємо тісто в кондитерський мішок із круглою насадкою діаметром 10 мм. Якщо немає кондитерського мішка, можна просто перекласти його в цупкий целофановий пакет і відрізати кінчик.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Деко застилаємо пергаментним папером. Відсаджуємо на нього довгасте печиво: довжиною приблизно 10-11 см і шириною 1,5 см. Не забуваємо, що між ними має бути невелика відстань, щоб печива не злиплися при випіканні. З такої кількості тіста має вийти 25-28 штук. Зверху посипаємо їх цукровою пудрою.

Ставимо деко з печивом савоярді в гарячу духовку і випікаємо близько 6-10 хвилин - до золотистого кольору. Потім виймаємо, перекладаємо їх на решітку і чекаємо, доки вони охолонуть.

Потім готуємо з печива десерт тірамісу або прикрашаємо будь-який торт і насолоджуємося смаком.

: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій