Лайм

Як приготувати бісквітне печиво Савоярді: простий рецепт основи тирамісу та тортів

Якщо під рукою немає фабричного печива

Якщо ви не знаєте, чим побалувати своїх близьких, приготуйте тирамісу. Це італійський багатошаровий десерт, до складу якого входять сир маскарпоне, кава, курячі яйця, цукор та печиво савоярді. theLime ділиться з вами рецептом печива, яке є основним інгредієнтом десерту.

Інгредієнти: борошно (100 г), цукор (100 г), яйця (4 шт.), цукрова пудра (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця акуратно розділяємо на білки та жовтки. Білки перекладаємо в чистий та сухий посуд, прибираємо в холодильник, щоб вони стали холодними. У жовтки додаємо половину цукру і збиваємо міксером близько 3 хвилин.

Холодні білки дістаємо з холодильника та збиваємо разом із цукром до стану стійких піків. Тобто, якщо перевернути посуд догори дном, вони не повинні з нього випадати.

В окремий посуд просіюємо борошно.

У збиті жовтки додаємо чверть збитих білків і просіяне борошно. Перемішуємо міксером на низькій швидкості. Потім частинами вмішуємо в тісто інші білки, акуратно перемішуючи тісто лопаткою зверху вниз, щоб маса не осіла.

Перекладаємо тісто в кондитерський мішок із круглою насадкою діаметром 10 мм. Якщо немає кондитерського мішка, можна просто перекласти його в цупкий целофановий пакет і відрізати кінчик.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Деко застилаємо пергаментним папером. Відсаджуємо на нього довгасте печиво: довжиною приблизно 10-11 см і шириною 1,5 см. Не забуваємо, що між ними має бути невелика відстань, щоб печива не злиплися при випіканні. З такої кількості тіста має вийти 25-28 штук. Зверху посипаємо їх цукровою пудрою.

Ставимо деко з печивом савоярді в гарячу духовку і випікаємо близько 6-10 хвилин - до золотистого кольору. Потім виймаємо, перекладаємо їх на решітку і чекаємо, доки вони охолонуть.

Потім готуємо з печива десерт тірамісу або прикрашаємо будь-який торт і насолоджуємося смаком.

: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити