Якщо ви полюбляєте плавлений сир, то, скоріше за все, додаєте його і в різні страви. З цим універсальним компонентом можна приготувати ситний гороховий суп, а можна поекспериментувати і зробити суп з плавленим сиром і грибами.
Інгредієнти: картопля - 2-3 шт, морква - 1 шт, цибуля - 1 шт, печериці - 300-400 г, вода - 2 літра, сіль - за смаком, перець чорний мелений - за смаком, зелень - за смаком, плавлений сирок - 1 шт, ячна крупа - 2 ст ложки.
Приготування: в першу чергу треба зробити зажарку. Дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо її на рослинній олії. Цибулю також можна обсмажити на оливковій олії або на вершковому маслі – як більше подобається. До цибулі додаємо натерту на великій тертці моркву, смажимо ще 4-5 хвилин. Тим часом ставимо воду на суп на середній вогонь закипати. Як тільки рідина закипить, додаємо ячну крупу. Даємо крупі покипіти 3-4 хвилини, після чого висипаємо туди нарізану кубиками картоплю. Готуємо картоплю близько 10 хвилин. Як тільки вона приготується, додаємо зажарку та подрібнені гриби – їх бажано нарізати середніми за розміром шматочками.
Коли суміш буде майже готова, додаємо в суп плавлений сир. Його попередньо нарізаємо кубиками – так сир швидше розчиниться. Перчимо і солимо за смаком. Грибний суп із плавленим сиром можна подавати із зеленню та грінками. Смачного!
- Дізнайтесь, як приготувати сирний крем-суп з грінками та зеленню. Знадобиться зовсім небагато часу та зусиль.
- Приготуйте угорський грибний суп із паприкою. Зробити його зовсім неважко.