Кожна господиня має свій фірмовий рецепт першої страви. Хтось готує традиційний український борщ, а хтось – ситний суп із галушками. theLime підібрав для вас рецепт горохового супу з ковбасками та плавленим сиром, який сподобається і дітям, і дорослим.
Інгредієнти: сухий колотий горох (180 г), мисливські ковбаски (100 г), плавлений сир (70 г), картопля (200 г), морква (80 г), цибуля (70 г), рослинна олія (2 ст. л.), свіжа петрушка (3-4 гілочки), сіль, перець чорний мелений, вода (1,8 л).
Приготування:
Горох необхідно заздалегідь замочити у холодній воді – найкраще залишити його на ніч. Потім зливаємо з нього воду, заливаємо чисту, ставимо на плиту та варимо на слабкому вогні приблизно 30-40 хвилин. Як тільки на поверхні почне утворюватися піна, її необхідно зняти ложкою або шумівкою. Коли горох розвариться, солимо його за смаком.
Картоплю промиваємо у проточній воді, очищаємо та нарізаємо середнім кубиком. Додаємо в каструлю з горохом та варимо 10-15 хвилин.
Цибулю та моркву очищаємо, цибулю нарізаємо дрібно, а моркву тремо на великій терці. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї підготовлені овочі і тушкуємо на слабкому вогні приблизно 3-5 хвилин.
Потім нарізаємо мисливські ковбаски та плавлений сир. Додаємо ковбаски в сковороду з цибулею та морквою, тушкуємо ще декілька хвилин, а потім відправляємо засмажку в каструлю з горохом та картоплею. Слідом висипаємо скибочки сиру і проварюємо все разом кілька хвилин, доки повністю не розплавиться сир. За бажанням додаємо будь-які спеції за смаком. Вимикаємо гороховий суп і даємо настоятися йому під кришкою 5-7 хвилин.
Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо її ножем.
Подаємо апетитний гороховий суп із плавленим сиром у порційних тарілках, попередньо посипавши його рубленою зеленню. Також можна урізноманітнити його сухариками.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ситну збірну солянку з картоплею.
- Читайте також на theLime, як правильно варити капустняк.