Лайм

Як приготувати смачний картопляний лаваш нашвидкуруч: простий рецепт замість хліба

Зробити його зовсім нескладно

В умовах війни, яка триває в Україні вже більше місяця, багато людей зіткнулися з дефіцитом товарів першої необхідності. Тому господині змушені пекти домашній хліб, тонкі лаваші та різні коржики. theLime ділиться з вами простим рецептом картопляного лаваша.

Інгредієнти: картопля (5 шт.), борошно (1 склянка), розпушувач (1 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.), сіль (за смаком), мускатний горіх (0,5 г).

Приготувати такий лаваш можна з вчорашнього картопляного пюре Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю очищаємо та промиваємо під проточною водою. Потім відварюємо у підсоленій воді до готовності – приблизно 20-25 хвилин. Зливаємо зайву рідину і давимо його картоплем'ялкою. У пюре додаємо рослинну олію і перемішуємо.

У миску просіюємо через сито борошно та розпушувач. Потім додаємо їх у пюре і замішуємо тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук. За бажанням до нього можна додати подрібнену зелень або будь-які спеції, наприклад, мускатний горіх.

Розділяємо його на середні шматочки і кожен із них розкочуємо в тонкий пласт, як лаваш. Його можна приготувати 2 способами - на сковороді та в духовці.

Добре розігріваємо сковороду без олії. Викладаємо коржик, який попередньо необхідно розкачати дуже тонко, на розпечену сковороду і обсмажуємо з двох сторін до рум'яної скоринки.

Якщо ви вибрали варіант із духовкою – її необхідно заздалегідь розігріти до 180°С. В цьому випадку тісто можна розкатати не так тонко. Викладаємо картопляний лаваш на деко, вистелене пергаментом, і випікаємо приблизно 10-15 хвилин.

Готовий лаваш можна їсти замість хліба або завертати в нього будь-яку начинку.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії