В умовах війни, яка триває в Україні вже більше місяця, багато людей зіткнулися з дефіцитом товарів першої необхідності. Тому господині змушені пекти домашній хліб, тонкі лаваші та різні коржики. theLime ділиться з вами простим рецептом картопляного лаваша.
Інгредієнти: картопля (5 шт.), борошно (1 склянка), розпушувач (1 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.), сіль (за смаком), мускатний горіх (0,5 г).
Приготувати такий лаваш можна з вчорашнього картопляного пюре
Приготування:
Картоплю очищаємо та промиваємо під проточною водою. Потім відварюємо у підсоленій воді до готовності – приблизно 20-25 хвилин. Зливаємо зайву рідину і давимо його картоплем'ялкою. У пюре додаємо рослинну олію і перемішуємо.
У миску просіюємо через сито борошно та розпушувач. Потім додаємо їх у пюре і замішуємо тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук. За бажанням до нього можна додати подрібнену зелень або будь-які спеції, наприклад, мускатний горіх.
Розділяємо його на середні шматочки і кожен із них розкочуємо в тонкий пласт, як лаваш. Його можна приготувати 2 способами - на сковороді та в духовці.
Добре розігріваємо сковороду без олії. Викладаємо коржик, який попередньо необхідно розкачати дуже тонко, на розпечену сковороду і обсмажуємо з двох сторін до рум'яної скоринки.
Якщо ви вибрали варіант із духовкою – її необхідно заздалегідь розігріти до 180°С. В цьому випадку тісто можна розкатати не так тонко. Викладаємо картопляний лаваш на деко, вистелене пергаментом, і випікаємо приблизно 10-15 хвилин.
Готовий лаваш можна їсти замість хліба або завертати в нього будь-яку начинку.
- Раніше ми розповіли, як спекти коржики на сухій сковороді.
- Читайте також на theLime, що зробити з черствого хліба.